Anasayfa Haber Google Tamamen Yeşil Enerji Kullanmayı Hedefliyor

Google Tamamen Yeşil Enerji Kullanmayı Hedefliyor

Google kullandığı enerjinin tamamını çevre dostu kaynaklardan elde etmeyi planlıyor.

Ülkemizde pek bilinmese de, yabancı ülkelerin çoğunda şirketlerin çevreye verdikleri zarar ciddi biçimde takip edilir. Kullanılan enerjinin ve suyun kaynağı, çevreye salınan zehirli atıklar ve havaya salınan karbon gibi unsurlar, özellikle belirli bir çapın üzerindeki şirketler için çok dikkat edilmesi gereken konulardır.

Google halen dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden biri olarak her yıl çok büyük miktarda enerji tüketiyor. Şirketin çok sayıdaki sunucu çiftliğini ve ofislerini ayakta tutmak için gereken enerji Gigawattlarla ölçülüyor. Tabii bu elektriğin kaynakları da devamlı sorgulanıyor ve denetim altında tutuluyor.

Google özellikle havaya karbon salınımı miktarını devamlı düşürmek için her yıl rüzgar ve güneş santralleri gibi çevreci kaynaklara önemli yatırımlar yapıyor. Ancak şirket son 10 yılda ihtiyacı olan enerjinin sadece %57’lik miktarını temiz kaynaklardan karşılayabilir hale gelmiş.

2017 yılı sonunda ise bu miktarın %100 oranına ulaşması hedefleniyor. Şirket halen 2.6 GW olan çevreci enerji kotasını bu yıl sonunda iki katına çıkarmayı hedefliyor. Ancak bu çalışmanın küresel olduğunu dikkate alınca, bu hedefe nasıl ulaşılacağı da merak konusu. Şirket daha önce de benzer hedefler koymuş, ancak ulaşmakta zorlanmıştı.