Anasayfa Haber Samsung 860 EVO SSD Serileri Yolda!

Samsung 860 EVO SSD Serileri Yolda!

Samsung resmi açıklama yapmasa da, yeni 860 Evo serilerinin varlığı ortaya çıktı.

Samsung’un halen piyasada bulunan 850 Evo serisi SSD sürücüleri piyasaya çıkalı hayli zaman geçti. SSD sürücüler piyasasında yeni bir nesil olarak ortaya çıkan 850 Evo serileri, aradan geçen sürede piyasa payını sabit tutmayı başardı.

Ancak yakında yeni bir Evo serisiyle karşılaşacağız gibi görünüyor. Samsung tarafından resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, yeni 860 Evo serisine dair veriler sızdı. SATA-IO üretici uyumluluk listelerinde görülen 860 Evo serisinde 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB SATA III modellerin olduğu görülüyor.

860 Evo serilerinin 2,5 inç formatında ve 7 mm kalınlığında olduğu da liste bilgilerinde rahatça görülebiliyor. NCQ, ASR, SSP, IPMh gibi teknolojileri de destekleyen yeni SSD, 3 Gb/s ve 6 Gb/s transfer hızlarında çalışabiliyor.

Samsung’un bu yeni seriyi ne zaman duyuracağı ve satışa çıkaracağı henüz belli değil. Ancak SATA-IO uyumluluk listesinde görülmesi, resmi çıkışa çok da fazla zaman kalmadığı şeklinde yorumlanabilir. Bu yeni seriyi muhtemelen 2018 başında raflarda görebiliriz.