Anasayfa Video Dizüstü Bilgisayara 240 Hz Monitör Bağlama

Dizüstü Bilgisayara 240 Hz Monitör Bağlama

Dizüstü bilgisayarınıza 240 Hz tazeleme hızına sahip bir monitör bağlayıp oyunları daha iyi bir deneyimle oynayabilirsiniz.

Her ne kadar son zamanlarda 120 Hz panelli dizüstü bilgisayarlar piyasaya çıkmaya başlasa da çoğu laptop halen daha 60 Hz bir panel ile geliyor. Bu da ekranda en fazla 60 kare görebileceğiniz anlamına geliyor. Öte yandan cihazınızda yeni nesil GTX 1000 serisi güçlü bir ekran kartı varsa 60 Hz bu panel bazı oyunlardan aldığınız zevke gölge düşürebilir. Bu denli yüksek bir performanstan tam verim alabilmek için ise elinizde güzel bir seçenek var: cihaza yüksek tazeleme hızına sahip harici bir monitör bağlamak.

Geçtiğimiz günlerde ofisimize konuk olan ViewSonic’in 240 Hz monitörü XG2530, 1080p çözünürlükte devasa bir tazeleme hızı sunuyor. Saniyede 240 kare, 60 karenin tam dört katı demek. Tabii ki çoğu oyun motoru bırakın 240 kareyi, 120 karenin üstünde bile sorun yaşıyor. Ama CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda rahatlıkla 200 FPS üstüne çıkabiliyorsunuz. İşte bu gibi oyunlarda 144 Hz’ten 240 Hz’e çıkmak bile performansta büyük  ve gözle görülen bir sıçrayış sağlıyor.

Bu performansı dizüstü bilgisayarınızda elde etmek için şu anda tek seçeneğiniz 240 Hz bir monitör almak. Tabii ki cihazın kendi panelini de değiştirebilirsiniz fakat burada 120 Hz üzerinde bir dizüstü bilgisayar paneli henüz yok. Üstelik 120 Hz modeller bile her dizüstü bilgisayarla uyumlu değil. Bu bağlamda en iyi seçenek dediğimiz gibi DisplayPort üzerinden cihaza bir monitör bağlamak.

Bu rehberimizde söz konusu 240 Hz bir monitörün nasıl DisplayPort ile bağlanıp ayarlanabileceğine bakıyoruz. Kullanılan cihaz: MSI GE73VR 7RD Raider.