Anasayfa Haber Samsung Yakında 8nm İşlemci Üretmeye Başlayacak

Samsung Yakında 8nm İşlemci Üretmeye Başlayacak

Samsung tarafından yapılan açıklamayla şirketin 8nm üretime geçmeye hazır olduğu bildirildi.

İşlemci üreticilerinin yol haritalarındaki ortak unsur, hepsinin de gelecek yıllar için gittikçe küçülen ölçeklerde üretim yapmaya hazırlanmaları. Tayvanlı işlemci üreticisi TSMC 2018 yılında 7nm ölçeğinde üretime başlamaya hazırlanırken, 2022 yılına yönelik 3nm üretim tesisleri kurmaya devam ediyor.

Benzer şekilde GlobalFoundries de yakında 7nm ölçeğinde üretime geçmeye hazırlanıyor. 7nm ölçeğine geçişin genel olarak işlemci tasarımlarının hem daha da küçük olmasını, hem de %40 oranında enerji ve performans verimliliği artışını getireceği hesaplanıyor.

Samsung ise 8nm LPP (Low Power Plus) üretim teknolojisinde üretime başlamaya hazır olduklarını duyurdu. Duyurulan bu ölçekte üretilen işlemcilerin 10nm modellere göre %10 daha verimli ve hızlı olması öngörülüyor.

Peki Samsung neden 2018 döneminde 7nm yerine 8nm üretime dikkatini veriyor? Şüphesiz buradaki en büyük unsur yatırım maliyetlerinin düşük tutulabilmesi. Bahsedilen 8nm LPP ölçeğinde üretime yapmak için, 10nm üretimindeki ekipman rahatlıkla kullanılabiliyor.

Öte yandan 7nm ölçeğine inmek için EUV (Extreme Ultra Violet) üretim teknolojisine geçiş gerekiyor. Samsung’un bu konuya da yatırım yaptığı biliniyor, ancak anlaşılan 7nm üretime geçişin biraz daha geri bırakılmasına karar verilmiş.