Anasayfa Haber Apple, Ucuz iPhone X Modelleri Çıkarabilir

Apple, Ucuz iPhone X Modelleri Çıkarabilir

Yeni bir söylentiye göre, Apple daha ucuz iPhone X modelleri planlıyor olabilir.

Apple bu yıl birden fazla yeni iPhone modeli tanıttı, ancak şimdilik sadece iPhone 8 serileri satışta bulunuyor. Tanıtılan iPhone X ise henüz piyasada yok. Bunun alıcıların kararını ciddi biçimde etkilediği ve iPhone 8 satışlarının hayli düşük olduğu da iddia ediliyor.

Yeni bir iPhone almak isteyenlerin büyük oranda iPhone X modelini beklediği görülüyor. Hatta bu yüzden Apple’ın iPhone 8 üretimini %50 oranında azaltma kararı aldığı da fısıldanıyor. Tabii bu konularda şirketten pek açıklama gelmiyor, Apple bir süredir satış rakamlarını bile piyasaya duyurmuyor.

Ne var ki çıkması beklenen iPhone X modeli de pek ucuz olmayacak. Yurtdışında 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan iPhone X, çoğu kullanıcı için hayli pahalı bir telefon olacak. Apple’ın bu yüzden daha ucuz iPhone X modelleri üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Şirket içinde Lisbon ve Hangzhou kod adlarıyla anıldığı söylenen telefonların 2018 yılında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Bu telefonların iPhone X’ten yaklaşık 100 dolar daha ucuz olacağı da iddialar arasında. Ancak bu kod isimleri Apple’ın genelde kullandığı kod isimlerine pek benzemiyor. Bu da söylentinin ciddiyeti konusunda şüphe uyandırıyor.