Anasayfa Haber AMD Ryzen Dizüstüler Yakında Piyasada Olacak

AMD Ryzen Dizüstüler Yakında Piyasada Olacak

AMD uzun bir aradan sonra dizüstü pazarına sağlam dönüş yapmaya hazırlanıyor.

AMD yakında taşınabilir bilgisayar pazarında yeniden dönüş yapmaya hazırlanıyor. Henüz bu dönüşün tüm detayları belli olmasa da, bizzat CEO Lisa Su tarafından da yapılan açıklamalara bakarak, çok yakında olacağını görmek zor değil.

AMD taşınabilir bilgisayarlar için geliştirilen yeni Ryzen tabanlı işlemcileri bilgisayar üreticilerine göndermeye çoktan başlamış. Acer, HP ve Lenovo gibi büyük markaların da şimdiden bu yeni APU’larla donatılmış ürünleri hazırlamışlar. Yeni ürünlerin önümüzdeki haftalarda resmen tanıtılması ve satışa çıkarılması bekleniyor.

Ancak ilk başta çıkacak olan dizüstüler çok ince ve hafif Ultrabook sınıfı ürünler olacaklar. Ayrıca 2-in-1 tabir edilen türden taşınabilir ürünler de çıkarılacak. Bu modellerde hangi APU modellerinin kullanılacağı gibi bilgiler henüz açıklanmadı. Fakat Ryzen çekirdeği ve Vega grafik yongasını birleştiren yeni modeller oldukları kesin.

2018 başından itibaren ise ürün çeşidinin artacağı, henüz adı geçmeyen üreticilerden de geniş bir yelpazede daha fazla AMD işlemcili dizüstü çıkacağı ifade edildi. AMD uzun zamandır etkinlik göstermediği dizüstü pazarından yeniden pay alabilmek için 2018 yılında hayli baskın davranacak gibi görünüyor.