Anasayfa Haber Sony Yakında Aibo 2 Modelini Çıkarabilir

Sony Yakında Aibo 2 Modelini Çıkarabilir

Sony’nin robot köpeği Aibo’nun yeni sürümünün 2018 yılında çıkabileceği iddia ediliyor.

Sony tarafından 1999 yılında resmen satışa çıkarılan robot köpek Aibo, o dönem hayli popüler olmuştu. O zamana kadar bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz robot ev hayvanı kavramı, Aibo ile birlikte gerçeğe dönüşmüştü.

Aibo sahiplerinin robotlarına olan düşkünlüğü ve bağlılığı da hayli ünlüdür. O dönem kullanılan kısıtlı teknolojiye rağmen, Aibo hayli ilgi çekmeyi başarmıştı. Sony bu robotların satışını 2006 yılında bitirse de, 2013 senesine kadar teknik destek vermeyi sürdürmüştü.

Wall Street Journal kaynaklı bir habere göre, Sony yakında Aibo’yu tekrar piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tabii aynı tasarım olmayacak ve modern teknolojiyle donatılacak bir robot olması söz konusu. İsmi henüz belli olmayan yeni Aibo modelinin 2018 yılında piyasaya sürüleceği iddia edildi.

Habere göre yeni Aibo, Nesnelerin İnterneti teknolojilerine de uyumlu tasarlanıyor. Yeni Aibo’nun her açıdan eskisinden daha yetenekli olacağı, mekan içindeki diğer akıllı teknolojilerle iletişim kurup, onlara kumanda edebileceği de söyleniyor. Sony tarafından ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.