Anasayfa Haber Assasin’s Creed Origins Notu Sahte Hesaplarla Şişiriliyor

Assasin’s Creed Origins Notu Sahte Hesaplarla Şişiriliyor

Sahte hesaplarla yapılan benzer yorumlar, Assassin’s Creed Origins notunun yanlış hesaplanmasına sebep oldu. İşte oyun için puan açıklaması…

Hem profesyonel oyun sitelerinin hem de kullanıcıların yorumlarına ve puanlarının sunulduğu, böylece oyunların kalitesi hakkında ciddi bilgi sahibi olmamızı sağlayan Metacritic sitesi, sahte hesapların hedefi olarak yanıltıcı inceleme sonuçlarının ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Assasins Creed Origins’in PS4 sürümü hakkında yapılan yorumlar, bir bot tarafından yapıldığını ele veriyor. Oyuna 10 üzerinden 10 puan veren bu yorumlarda kullanılan uydurma takma isimler, kopyala yapıştır kısımlar, kalitesiz ve kurallara uygun olmayan İngilizce de problemi doğrular nitelikte.

Metacritic’in kurucu ortağı Marc Doyle, durumun farkında olduklarını ve ilk defa yaşanan bir şey olmadığını belirtti. Senede ortalama iki ila üç oyunda bu tarz durumların yaşandığını vurgulayan Doyle, site yöneticilerinin yorumları temizlemek için büyük bir çaba gösterdiğini söyledi.

Assasins Creed Origins’in PS4 sürümü, an itibariyle profesyonel incelemelerden 81/100, kullanıcı incelemelerinden ise 7.6/10 puan almış durumda. Fakat 10 puan veren yorumlar arasında hala “fgd65757” gibi rumuzlara sahip kullanıcılar bulunuyor. Bunlar temizlendikten sonra iki not arasındaki fark ortaya çıkacak. Yapımcı Ubisoft ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Zira bu tür spam ya da not değişikliği saldırılarında kimin yaptığını bulmak zor olabiliyor.