Anasayfa Haber Samsung DRAM Üretimini Artırıyor

Samsung DRAM Üretimini Artırıyor

Samsung DRAM üretimini arttırmak için fabrikaları elden geçiriyor. Peki fiyatlar nasıl etkilenecek?

Samsung, DRAM üretimini artırmak amacıyla Güney Kore’deki Hwasung ve Pyeongtaek fabrikalarında düzenlemeler yapıyor. Hwasung’daki 2D NAND flash üretiminin bir kısmını DRAM üretimine dönüştürecek olan şirket, Pyeongtaek’teki fabrikasında da DRAM üretimi için özel temiz odalar hazırlıyor.

Her iki üretim sahasının da 2018’in 1. çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Üretimin artmasıyla beraber, 2. çeyrekte DDR4 RAM fiyatlarının düşeceği tahmin ediliyor. Tabii bu durumdan etkilenecek tek sektör PC donanımı sektörü değil; günümüzde pek çok mobil cihazda bol miktarda DRAM kullanılıyor. Fiyatların düşmesi, mobil sektörü de etkileyebilir.

Geçtiğimiz aylarda PC pazarı analizleri 2018 yılında üretimin artmamasından ötürü masaüstü bilgisayarlarda kullanacağımız RAM fiyatlarının yükseleceğini gösteriyordu. DDR4 üretimi artarken bu yongaların mobil mi masaüstü mü olacağı aslında çok önemli olacak.

2D NAND üretimin düşürülmesi ise şirketin VNAND ve LPDDR4X gibi yüksek performanslı hafıza çiplerine yönelmeyi tercih etmesinden kaynaklı. Samsung, Nintendo Switch için 2D NAND çiplerini üretmeyi sürdürecek.