Anasayfa Mobil Samsung Galaxy On7 Prime İncelemesi

Samsung Galaxy On7 Prime İncelemesi

Samsung Galaxy J7 Prime’ın güncellenmiş versiyonu olan Galaxy On7 Prime modelini inceliyoruz.

Samsung’un orta sınıfta yer alan Galaxy On7 Prime modeli, temel olarak J7 Prime ile aynı özelliklere sahip. J7 Prime’ı gelişmekte olan Asya, Güney Amerika ve bizimde dahil olduğumuz EMEA gibi pazarları için tasarlanan bir modeldi. On7 Prime ise bu modelin güncellenmiş hali olarak karşımızda.

Samsung Galaxy On7 Prime Tasarım Detayları

Galaxy On7 Prime, Samsung’un klasikleşen tasarım felsefesini devam ettiriyor. 3 parçadan oluşan arka bölümde alüminyum ve plastik malzemeler bir arada kullanılmış. Köşelerde kullanılan kavisli tasarım, cihazın daha rahat tutulmasını sağlıyor. Telefon, 151.7mm uzunluğunda, 75mm genişliğinde ve 8mm kalınlığında. 167 gram ağırlığındaki model, rakiplerinden daha ince olmasına rağmen, genişliğinden dolayı tek elle kullanım için uygun değil.

Telefonda, 5.5 inç boyutundaki TFT ekran görev yapıyor. 1920x1080p çözünürlüğündeki ekranın altında, kapasitif fonksiyon tuşları ve fiziksel home tuşu bulunuyor. Home tuşunun üzerinde parmak izi okuma sensörü yerleştirilmiş. Sensörün okuma hızı, yeni çıkan modellere göre biraz yavaş ama sınıfının standartlarında olduğunu belirtelim.

Ekranın üzerindeyse, ahize ve 8MP çözünürlüğündeki ön kamera bulunuyor. Telefonun alt tarafındaysa, mikrofon, microUSB 2.0 bağlantı noktası ve 3.5mm kulaklık bağlantısı yer alıyor.Telefonun kasasının sağında güç tuşu, hemen üzerindeyse hoparlör konumlandırılmış. Ses tuşları, sol üst bölümünde yer alıyorlar. On7 Prime’ın J7 Prime’dan farklı, çift SIM kart desteğine sahip olması. SIM 1 yuvası, sol orta bölümde konumlandırılmış. Hemen altındaysa SIM2 ve microSD kart girişi bulunuyor. 256GB’a kadar microSD kartlarınıza destek sağlayan telefonun depolama alanını, kolayca arttırabiliyorsunuz.

Telefonun 13MP’lik ana kamerası, üst orta bölümde konumlandırılmış. Samsung’un geçmiş modellerinde olduğu gibi kamera çerçeve çıkıntısı bulunmuyor. Tam tersine, çerçeve içe doğru, oyuk şeklinde tasarlanmış. Bu sayede düz zeminlerde telefon daha dengeli duruyor ve lensin önündeki koruyucu plastiğin çizilmesinin önüne geçiliyor.

Samsung Galaxy On7 Prime Donanım Özellikleri

Galaxy On7 Prime’ın donanım özellikleriyle devam ediyoruz. Telefonda, Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 7 Octa çipseti görev yapıyor. 8 adet ARM Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan işlemci, 14nm mimarisini kullanıyor. Düşük güç tüketimli A-53 çekirdekleri, maksimum 1.6GHz saat hızında çalışabiliyor. Mali-T830 MP1 grafik işlemcisi ve 3GB RAM ile desteklenen çipset, görüşme, sosyal medya kullanımı gibi işlemler için, yeterli performans sunabiliyor.

Telefonun ekranı 5.5 inç boyutunda ve 1920x1080p çözünürlüğünde. Yüzde 73,3 gövde oranıyla konumlandırılan ekranın üzerinde, küçük darbe ve çizikleri engelleyecek Corning Gorilla Glass teknolojisi kullanılmış. PLS TFT LCD teknolojisiyle üretilen ekran, 401ppi piksel yoğunluğunda. Samsung’un geliştirdiği PLS TFT ekran teknolojisi, Super AMOLED ve IPS ekranlara göre daha makul fiyatlı modellerde kullanılıyor. Girişi ve orta seviye modellerde yer alan PLS TFT ekranı, AnTuTu ekran testleriyle deneyimledik. Renkleri doğru gösterebilen ekran, çeşitli katmanlardaki parlaklığı, tonları ve renk doygunluğunu başarılı bir şekilde kullanıcıya aktarıyor. 

On7 Prime’da ortam ışığı sensörü mevcut olmadığı için otomatik parlaklık özelliği bulunmuyor. Samsung, açık hava moduyla eksikliği kapatmaya çalışmış. Bu modda, 15 dakikalığına ekran parlaklığını arttırabiliyorsunuz. 15 dakika içerisinde ekranı kapatırsanız açık hava modu, kendini devre dışı bırakıyor. Telefonun 3300mAh kapasiteli pili çıkartılamıyor. 15 saate kadar 4G internet kullanımına izin veren pil ile 3G’de 21 saate kadar görüşme gerçekleştirebiliyorsunuz. 1 günü rahatlıkla çıkarabilen pil, maalesef hızlı şarj özelliğine sahip değil.

Telefonun bağlantı özellikleri arasındaysa, Wi-Fi 802.11 b/g/n ve Bluetooth 4.1 bulunuyor. Maalesef On7 Prime’da NFC desteği bulunmuyor. Android 6.0.1 (Marshmallow) işletim sistemiyle gelen telefon, kasım ayı içerisinde 7.0 Nougat güncellemesini alacak.  Galaxy On7 Prime’ın performansını, Basemark, AndroBench, AnTuTu , 3DMark ve Geekbench benchmark programlarıyla test ettik. AnTuTu’da 46444 puan elde eden On7 Prime, Geekbench 4 tek çekirdekte 706, çoklu çekirdekte 3456 puan, 3DMark’da 289 ve Basemark’da 316 puan elde etti. 

Basemark OS II ile yaptığımız test sonucunda, telefonda kullanılan SSD’nin 187.5MB/s okuma 119.63MB/s yazma hızına ulaştığını ortaya çıkardık. Basemark X1.1 ile yaptığımız oyun performansı test sonucundaysa, orta kalite 9089 sonucunu elde ettik. Performansı sınıf standartları düşünüldüğünde yeterli seviyede. Günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Oyun performansıysa maalesef biraz düşük. World of Tank Blitz, Real Racing 3 ve PES 2017 oyunlarıyla performansı deneyimledik. Düşük FPS ve yük altında takılmalarla karşılaştık. Detaylarda görebileceğiniz gibi, bazı testlerde 1FPS sonucuyla sıkça gözlemledik.

Samsung Galaxy On7 Prime Kamera

Samsung Galaxy On7 Prime’da 13 megapiksel çözünürlüğündeki 28mm’lik arka kamera görev yapıyor. Bu sınıfta sıkça karşılaştığımız Sony IMX258 kamera sensörünü kullanan ana kameraya, 8MP’lik ön selfie kamerası eşlik ediyor. Hem arka kamera hem de ön kamerayla saniyede 30 kare 1080p kalitesinde video çekimi gerçekleştirebiliyor.

F/1.9 diyafram aralığına sahip kameraların gündüz çekim performansları yeterli seviyede. Kamera arayüzü basit kullanım sunuyor. Arka kamera zengin çekim modlarıyla desteklenmiş. Ön kameraysa ses ve çekim, selfie ve geniş selfie modlarına sahip. Selfie çekimleriyle panorama çekimi birleştiren geniş selfie özelliği, olumlu bir detay olarak öne çıkıyor.

On7 Prime’ın arka kamerası tek LED flaşla desteklenmiş durumda. Ön kameradaysa flaş bulunmuyor ama, ekran flaşı özelliği mevcut. Otofokus ve HDR gibi özelliklerin sahibi olan arka kamera, sınıf standartlarında performans sunuyor. f/1.9 diyafram aralığı olmasına rağmen, düşük ışıkta kameranın performansı zayıf. Netleme konusunda da biraz yavaş.

Sonuç

Orta sınıfta yer alan Samsung Galaxy On7 Prime, uygun fiyatlı, tasarım ya da farklılıktan ziyade, işlevselliğe ön planda tutan kullanıcıların tercihi olacak özellikler sunuyor.  Snapdragon 600 serisi ve muadili Samsung işlemciler kullanılsaydı, telefonu çok farklı değerlendirebilirdik.

Sınıfından beklenen tüm özellikleri sunmayı başaran On7 Prime, sosyal medya kullanımı, video izleme ve konuşma gibi temel ihtiyaçları karşılayabiliyor. Ancak konu yüksek performanslı oyunlar oynamak ve kaliteli fotoğraflar çekmek ise bir üst sınıf model telefonlara göz atmanızı öneriyoruz.

Telefonun artıları arasında malzeme kalitesi, batarya performansı, Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak olması ve satış fiyatı geliyor. Eksileri arasındaysa, performans, kamera, NFC desteğinin ve hızlı şarj olmamasını söyleyebiliriz.