Anasayfa Haber 1 Milyon Kişi Google Play’den Sahte WhatsApp İndirdi

1 Milyon Kişi Google Play’den Sahte WhatsApp İndirdi

Google Play’deki güvenlik problemleri devam ediyor.

Android işletim sisteminin uygulama mağazası Google Play, yayınlanan uygulamalardaki denetim eksikliğinden dolayı sahte uygulamalara izin verebiliyor. Bundan faydalanmak isteyen uygulama geliştiriciler kullanıcıların telefonlarında bir şekilde reklamlar göstererek para kazanmanın yollarını arıyorlar.

Google Play’deki en yeni sahte uygulama, “Update WhatsApp Messenger” adında. WhatsApp uygulama sayfasını birebir kopyalayan uygulama, geliştirici adını bile “WhatsApp Inc.” yapmayı başarmış. 1 milyon kere indirilen uygulama, yüklendikten sonra görünmez bir ikon yaratarak kendini gizliyordu. Bu sahte uygulama, reklamlar üzerinden geliştiricilere para kazandırma amacını taşıyordu.

Google uygulamayı mağazadan kaldırdı. Anti virüs şirketi Avast, Google Play üzerinde birçok sahte WhatsApp uygulaması bulunduğunu keşfetti. Bundan önce de sahte bir Facebook Messenger uygulaması 10 milyon kere indirilmişti.

Görünen o ki sahte uygulamalardan sakınmak için uygulama geliştiricinin adına bakmak da yeterli olmuyor. Herhangi bir uygulama indirmeden önce internette küçük bir araştırma yapılması en doğrusu olacaktır. Bu noktada her iOS uygulamasını titizlikle, tek tek inceleyen Apple’ı da tebrik etmek gerekiyor.