Anasayfa Haber Apple Glass Geliştiriliyor Olabilir

Apple Glass Geliştiriliyor Olabilir

Apple’ın tedarikçilerinden Catcher, bir artırılmış gerçeklik cihazı üzerinde çalıştıklarını belirti.

Henüz hazır olmasa da yakın gelecekte son kullanıcıların hayatında büyük rol alması beklenen artırılmış gerçeklik cihazları ve uygulamalarına yeni bir marka eşlik etmeye hazırlanıyor olabilir: Apple.

iPhone’lar için kasa ve metal çerçeve üretimi yapan Catcher’ın başkanı Allen Hrong, şu sıralar artırılmış gerçeklik için parça üretimi yapmaya hazırlandıklarını ve bunun zor olduğunu belirtti. Artırılmış gerçeklik cihazının güzel görünmek ve giyilebilecek kadar hafif olması gerektiğini söyleyen Hrong, bu komplike cihazların üretimi için pek çok zorluğun aşılması gerektiğini vurguladı.

Yuanta Yatırım Danışmanlığı’ndaki bir analiste göre Apple, 2019’un sonunda AR gözlüğünün tanıtımını gerçekleştirecek. Bundan önce Google da artırılmış gerçeklik gözlükleri için çalışma yapmıştı. Herkesin kullanabileceği yeni bir giyilebilir teknoloji olması beklenen ürün, günün sonunda sadece kurumsal müşterilere satılan bir ürün haline gelmişti. Belki de Google, ürününü yeterince zarif yapamadığı gerekçesiyle yüzünü kurumsal müşterilere çevirdi. Ve belki de Apple, Catcher ile beraber bu zorluğun üstesinden gelir.