Anasayfa Haber Apple, iPad Tasarımını Değiştirebilir

Apple, iPad Tasarımını Değiştirebilir

Yeni iPad modellerinin, iPhone X tasarımına benzeyeceği iddia edildi.

Apple’ın iPhone X ile sergilediği yeni tasarımın, iPad’ler üzerine de uygulanacağı iddia edildi. Söylentiye göre Apple, iPhone X’in beğenilen tasarım detaylarını iPad’ler için geliştiriyor. Daha ince çerçeve, iptal edilen Home tuşu ve Face ID gibi özelliklerin, yeni Pro modeline taşınacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın tüm cihazlarında benzer kullanım alışkanlıkları sağlama konusundaki hassasiyeti düşünülünce, bu söylentinin doğru olma ihtimalinin hayli yüksek olduğu görülebilir. Zira iPhone X ile Home butonunu unutan ve cihazını yüz taramayla açmaya alışan kullanıcılar, güncel iPad’lerde yabancılık çekebilir.

Diğer taraftan Apple tarafında iPhone X’le ilk defa geçiş yapılan OLED ekranın bahsi geçen iPad modelinde kullanıp kullanılmayacağı henüz belli değil. Tahminler kullanılmayacağı yönünde. Tedarikçiler iPhone X ile artan OLED ihtiyacını karşılamak amacıyla üretimi artırma yollarını ararken, iPad’e üretilmesi istenen OLED ekranlar için yeterli kaynak bulunmuyor.

Apple Pencil ve yeni yazılımların da geliştirilmekte olduğu söyleniyor. Yenilenmiş Pro model iPad, Eylül ayında tanıtılabilir.