Anasayfa Haber Windows 10 Redstone 4 Sürümünde Neler Değişecek?

Windows 10 Redstone 4 Sürümünde Neler Değişecek?

Microsoft, Redstone 4 güncellemesini Insider kullanıcılara sundu.

Windows 10 Redstone 4 17035 sürümü, Insider kullanıcılara ön izleme olarak sunuldu. Pek çok yeniliği beraberinde getiren sürümün tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı ise henüz bilinmiyor.

Internet Explorer’ın yerine gelen Edge için yenilikler devam ediyor. Artık sekmelerde açık olan sayfaların seslerini ayrı ayrı kapatabileceğiz. Böylece arka planda kendiliğinden müzik çalmaya başlayan siteleri susturabileceğiz. E-kitapları kaydetme ve kitapları daha kolay yönetme seçenekleri de Edge’e eklenenler arasında.

Yeni sürümün en önemli özelliği ise Near Share. Bu özellik sayesinde yakınlarımızdaki bilgisayarlarla link veya dosya paylaşımını kolayca gerçekleştirebileceğiz. Paylaşım için aynı ağ üzerinde bulunmamızın gerekip gerekmediği konusunda bir bilgi yok. WiFi Direct benzeri bir çözüm de sunuyor olabilir.

Yeni Redstone 4 sürümü, ayarlar menüsünde çeşitli düzenlemeler getiriyor. Dokunmatik klavye ve el yazısı için basit geliştirmeler yapılırken, standart klavye donanımıyla yazı yazarken kelime önerisi yapılması için de seçenek sunuluyor. Hata içermesi muhtemel Redstone 4 17035 sürümünü kurmak için güncelleme ayarlarından Microsoft Insider’ı aktifleştirmeniz gerekiyor.

Bu yeniliklerin yanında yıllardır düzeltilmeyen, görev çubuğundan bir pencere seçip “Taşı” dediğimizde pencerenin taşınamaması ve farklı çözünürlükte tam ekran bir uygulama çalışırken alt-tab yaptığımızda tüm pencerelerin dağılması sorunlarını ne zaman çözecekler, merakla bekliyoruz.