Anasayfa Haber Apple iPhone X Parça Maliyeti Hesaplandı

Apple iPhone X Parça Maliyeti Hesaplandı

Apple’ın bir iPhone X oluşturmak için gereken parçalara ne kadar ödediği ortaya çıktı.

Apple’ın yeni iPhone X akıllı telefonu, serinin eski ürünlerinden farklı bazı özelliklerine rağmen 370 dolar gibi bir fiyata toparlanabiliyor. Üzerine yerleştirilen tüm parçaların ayrı ayrı maliyetleri hesaplanıp toplanarak elde edilen bu fiyat, 1000 dolarlık satış fiyatı göz önünde bulundurulunca bir hayli düşük görünüyor.

OLED ekrana geçiş yapan, kasa tasarımını değiştiren, Face ID yüz tanıma sistemini yerleştiren Apple, iPhone X’in parça maliyetlerinin 270 dolardan 370 dolara çıkmasına sebep oldu. Pek çok Android fanı telefonun fiyatıyla ilgili olumsuz şeyler söylerken, bazı şeylerin göz ardı edildiği de açık. Apple hem işlemcisini kendi geliştiriyor, hem de tüm yazılımını. Diğer taraftan marketteki uygulamaların tümünün elden geçirilip onaylanmasını sağlayan bir ekip de Apple bünyesinde yer alıyor.

Bu ve bunun gibi diğer hizmetler ve ar-ge maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, aslında iPhone maliyetlerinin 270 ve 370 dolardan daha yüksek olduğu anlaşılabilir. Yine de aradaki 100 dolarlık maliyet artışı sebebiyle 1000 dolara fırlayan cihaz fiyatının abartılı olduğu söylenebilir.