Anasayfa Haber Ek Aparata İhtiyaç Duymayan VR Gözlük: HTC Vive Focus

Ek Aparata İhtiyaç Duymayan VR Gözlük: HTC Vive Focus

HTC’nin yeni VR gözlükleri, açısını ve bulunduğu yeri kendi kendine algılayabilecek.

Sanak gerçeklik gözlükleriyle büyük ses getiren HTC, çıtayı bir üst kademeye çıkaracak yeni ürünü Vive Focus’un duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni gözlükler, herhangi bir ek araç gerece gerek duymayacak.

VR gözlüklerin beklenenin altında etki yaratmasının belki de en büyük sebebi, odanın iki köşesine yerleştirilmesi gereken sensörler. VR gözlüğün, dolayısıyla kullanan kişinin oda içerisindeki konumunu algılayan bu sensörler, pek çok odaya yerleştirilemeyecek bir yapıdaydı. HTC Vive Focus ise bu konum algılama işlemini gözlüğün kendi içerisinden çözmesini sağlıyor. Vive Focus’un içerisinde Snapdragon 835 çipset bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü AMOLED ekran kullanan cihaz, beraberinde 3 yönlü kontrol cihazıyla gelecek.

Diğer HTC sanal gerçeklik ürünleriyle de iletişim kurabileceği söylenen Vive Focus’un, sosyal etkileşim senaryolarında da kullanılabileceği belirtildi. Sınıfta bir öğretmen tüm öğrencilerine Vive Focus giydirerek bir eğitim uygulaması tecrübesini yansıtabilecek. Üstelik Focus kullanan tüm öğrenciler, birbirlerini sanal dünyada görebilecekler.

HTC’den gelen bir diğer haber ise Vive Wave VR açık platformu. 12 donanım partnerinin dahil olduğu bu platform sayesinde üreticiler, Vive Focus için aksesuar üretebilecekler. Ayrıca yazılım geliştiriciler, Vive’a hazırlamış oldukları içerikleri Vive Wave’e kolayca aktarabilecekler.

Fiyatı ve çıkış tarihi henüz belli olmayan Focus’un alternatifi (ek aparat kullanmayan) Oculus Go 199 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Fakat Oculus Go, kendi konumunu algılayamıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Cp-d9dYlPAg