Anasayfa Haber iPhone X Yüz Tanıma Teknolojisi Maske İle Aşılabiliyor

iPhone X Yüz Tanıma Teknolojisi Maske İle Aşılabiliyor

iPhone X’un yüz tanıma sistemi Face ID, maske yardımıyla aşılabiliyor.

Apple’ın iPhone X ile en öne çıkardığı özelliklerinden bir tanesi, 3D yüz tanıma yapabilen Face ID sistemiydi. Özel bir sensör sayesinde yüzümüzün 3 boyutlu haritasını çıkaran Face ID, telefonun açılıp açılmama kararını buradan elde ettiği verilere göre veriyordu.

Face ID’nin yeterince güvenli olup olmadığına dair araştırmalar pek çok internet sitesi tarafından sürdürülürken güvenlik firması Bkav, bir maske aracılığıyla kandırmayı başardı. 3D yazıcıyla hazırlanan ve sonrasında belirli noktalarına düzeltmeler yapılan maske, Face ID’yi kandırmaya yetti. Apple’ın iddiasına göre maske ile dahi Face ID kandırılamaz idi.

Face ID’yi kandırmak amacıyla silikon maske hazırlayan bir muhabir başarısız olmuştu. Fakat üçüzler üzerinde yapılan denemede kandırmayı başarmıştı. Apple, bir başka insan tarafından Face ID’nin açılabilme ihtimalinin 1 milyonda 1 olduğunu söylüyor.

Güvenlik şirketi Bkav’in çok daha garip bir maskeyle kırabilmesinin altında, şirketin güvenlik üzerine çalışıyor olması ve dolayısıyla algoritmanın nasıl çalıştığının çözülmesinin yatıyor. Her ne olursa olsun Face ID’nin, Android işletim sistemiyle sunulan ve basit bir fotoğrafla kandırılabilen yüz tanıma sisteminden daha başarılı bir güvenlik sistemi.