Anasayfa Haber YouTube Mobil Uygulaması Artık 18:9 Destekli

YouTube Mobil Uygulaması Artık 18:9 Destekli

YouTube’a gelen güncellemeyle artık videolara farklı oranlarda zum yapılabilecek.

Güncel akıllı telefonların değişen ekran boyutları, çözünürlükleri ve oranları, uygulamaların verimli çalışması konusunda sıkıntı çıkarabiliyor. Son dönemde revaçta olan 18:9 oranlı ekranlarda video oynatmak bile problem haline gelebiliyor.

Bildiğiniz üzere videoların neredeyse tamamı 16:9 formatında hazırlanıyor. Sinema sektöründe ise şu sıralar 21:9 oranı yaygın. 18:9 ekranlar ise her iki orana da uymayarak özellikle video izlenmesi konusunda zorluk çıkarabiliyor. YouTube, en azından kendi uygulaması içerisinde çözüm sağlayacak bir güncellemeyle geliyor.

Güncellemeyle beraber kullanıcılar, YouTube’da tam ekran video açıkken ekrana yaklaştırma hareketi yaparak videonun ekrana tam oturmasını sağlayabilecekler. 18:9 ekranlarda video oynatılırken önceden telefonun yan taraflarında siyah boşluklar kalırken, zum desteğiyle beraber video yaklaştırılacak. Her ne kadar videonun üst ve alt kısımlarında küçük kayıplar olsa da kullanıcıların bu kaybı, siyah çizgilere tercih ettiği belirtiliyor.

Yenilik, uygulamanın 12.44 sürümünde ekleniyor. Eğer YouTube uygulamanız güncel değilse, güncellemenizi öneririz. Hali hazırda yakınlaştırma işlemi telefonların kendi yazılımları üzerinden oluyordu, bu desteğin doğrudan YouTube’a gelmesi farklı yeni cihazlarda sorun yaşanmasını da engelleyecek.