Anasayfa Haber Facebook Messenger’a HD Fotoğraf Desteği Geliyor

Facebook Messenger’a HD Fotoğraf Desteği Geliyor

Facebook’un anlık yazışma uygulamasıyla fotoğraflar kalitesi bozulmadan paylaşılabilecek.

Üst seviye akıllı telefonların kameraları 12 megapiksel seviyesinde sabitlenirken, çekilen fotoğrafların kalitesi günden güne artıyor. Çektiğimiz fotoğrafları gönderdiğimiz pek çok platform ise fotoğrafların boyutunu küçültüyor, kalitesini bozuyor. Facebook Messenger ise gönderilebilecek fotoğrafların maksimum çözünürlüğünü artırmaya hazırlanıyor.

Çekilen yüksek kaliteli bir fotoğrafı özellikle kenarlarından kırpmak gerekiyorsa, olabildiğince yüksek çözünürlükte, kalitesini bozmadan aktarmamız gerekiyor. Messenger, maksimum çözünürlüğü 4096×4096 piksele yükselterek resimlerin kaliteli bir şekilde paylaşılmasına imkan sağlayacak.

Asıl soru ise yüksek çözünürlük fotoğraf paylaşımının uygulama içerisinde kapatılıp kapatılamayacağı. Yüksek çözünürlük fotoğraflar elbette ki daha fazla veri tüketimine sebep olacak. Mobil veri hızlı olsa bile hala kota sistemi yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Çözünürlük artışı sağlayan Messenger güncellemesi hem iOS, hem Android için Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada, Avustralya, Hong Kong, Japonya, Singapur ve Güney Kore’de yayınlandı. Diğer bölgelere ise önümüzdeki haftalarda sunulacak.