Anasayfa Haber Neverwinter Nights: Enhanced Edition Geliyor

Neverwinter Nights: Enhanced Edition Geliyor

Döneminin başarılı RPG oyunlarından Neverwinter Nights, yenilenerek karşımıza çıkacak.

Günümüzde oyun sektörünün işleyişi, 15 – 20 yıl öncesinden çok daha farklı. Eskiden bir kere para ödeyerek satın aldığımız oyunlarda bütün vaktimizi geçirebiliyorken, şimdi pek çok şey için ayrı ayrı paralar ödenmesi gerekiyor. Gem’ler, Lootbox’lar, alakasız oyunlarda bile tecrübe puanları derken, oyunlar büyük evrim geçirdi. Eski oyunları tadan pek çok oyuncu eski oyunlara olan özlemini dile getirirken, yapımcı şirketler de oyunlarını yenileyerek tekrar sunmaya çaba harcıyor.

Beamdog bu sebeple kurulan firmalardan biri. Eski oyunları alıp güncel sistemlere uyarlayan şirket, Neverwinter Nights isimli oyun için çalışmalara başladığını duyurdu. 2002’de piyasaya çıkmış olan Neverwinter Nights, zamanında 91 gibi bir ortalama puan elde etmeyi başarmıştı. RPG tarzında olan oyunun Enhanced Edition sürümünün yakın bir zamanda piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Beamdog, Enhanced Edition’da eski kayıt dosyalarının ve modların çalışabileceğini söylüyor. Özellikle 15 yıllık modların yeni sürümde çalıştırılabilmesi dikkat çekici. Oyunun önemli bazı hatalarının düzeltmesinin yanı sıra, güncel sistemlerde ve güncel çözünürlük seçenekleriyle çalışması sağlanacak. Ayrıca yeni efektlerle oyunun daha iyi görünmesi sağlanacak.