Anasayfa Haber Uber, Dev Siber Saldırının Üstünü Örtmüş

Uber, Dev Siber Saldırının Üstünü Örtmüş

Uber’in 2016’da, 57 milyon hesabın bilgilerini hackerlara kaptırdığı ortaya çıktı.

Büyük şirketlere yapılan hacker saldırıları, zaman zaman başarıyla sonuçlanarak çok sayıda kişinin hesap bilgilerinin ortaya dökülmesine sebep olabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bunun pek çok örneğiyle karşılaştık. 2016’nın Ekim ayında, Uber’in de böyle bir durum ile karşılaştığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sene hackerlar 57 milyon Uber kullanıcısının telefon numarasını, ismini ve e-posta adresini ele geçirmeyi başarmış. Hatta 500 bin civarında sürücünün ehliyet numaraları da hackerlara kaptırılan bilgiler arasında.

Normalde böyle bir olayda şirketin hukuksal yollara başvurması gerekiyor. Uber ise olayın duyulmaması için hackerlara 100.000 dolar para ödeyerek verilerin silinmesini talep etmiş. Bu zamana kadar olayın ortaya çıkmaması ise hackerların sözünde durduğunu gösteriyor.

Hackerlar, Uber mühendislerinin kullandığı GitHub alanına sızarak Amazon Web Services giriş bilgilerini çalmış. AWS üzerinde saklanan tüm kullanıcı bilgilerini aldıktan sonra bu bilgileri Uber’e göndererek para istemiş. Uber’in, bilgileri çalınan kullanıcılara e-posta yoluyla ulaşıp bilgilendirme yapması bekleniyor.