Artırılmış ve sanal gerçeklik trendleri, Firefox geliştiricisinin de ilgisini çekti.
Firefox tarayıcısının geliştiricisi Mozilla, AR ve VR teknolojileri üzerine çalışacak yeni bir ekip kurdu. Ekip, AR ve VR içeriklerin üretilmesinde gereken araçların hazırlanması ve cihazlara entegrasyonundan sorumlu olacak.
Mozilla’nın karma gerçeklik mühendisi Greg Fodor karma gerçeklik teknolojisinin, iletişim kurulacak kişilerle bir araya getirmesiyle güncel online iletişim biçimlerinin önüne geçeceğini belirtiyor. İnternetin karma gerçeklik tecrübesi için en iyi platform olduğunu belirten Fodor, Mozilla’nın VR tecrübesinin tüm gözlüklerde, mobil cihazlarda ve PC’lerde çalışması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Gerek gözlüklerin, gerekse ihtiyaç duyulan donanımların maliyeti sebebiyle henüz bu teknolojilerde istenen noktaya gelinemedi. Ancak bileşenlerin ucuzlaması ve küçülmesiyle beraber AR ve VR teknolojilerinin hayatımızdaki önemi artacak. Fakat iletişimde çığır açıp açamayacağı şimdilik belli değil.