Anasayfa Haber Samsung İlk MicroLED Ekranını CES Fuarında Sergileyecek

Samsung İlk MicroLED Ekranını CES Fuarında Sergileyecek

MicroLED ekranlar, 2018’de yaygınlaşmaya başlayabilir.

Mobil cihazların hızlı gelişimi, ekran teknolojilerinin son yıllarda ivme kazanmasında büyük rol oynuyor. Tabii bu noktada çok yüksek çözünürlüğe ve düşük tepki süresine ihtiyaç duyulan VR teknolojisini de es geçmemek gerekiyor. OLED, QLED derken 2018 yılının teknolojisi de MicroLED olacak gibi görünüyor.

Silikon katman üzerine yerleştirilen mikroskobik boyuttaki LED’lerin bir pikseli oluşturduğu MicroLED’ler, OLED teknolojisine bir hayli benzese de önemli avantajlara sahip. Belli bir süre kullanıldıktan sonra renk doğruluğunun bozulması sorunu MicroLED ekranlarda gerçekleşmiyor. 30 kata kadar daha fazla aydınlatma sağlayan MicroLED pikselleri, güç tüketimi konusunda OLED’lerden daha başarılı. Ayrıca tepki süresinin çok düşük olduğu belirtiliyor.

Samsung’un CES’te tanıtacağı yeni MicroLED ekranın 150 inç boyutunda ve 4K çözünürlüğünde olacağı belirtiliyor. Yeni teknolojinin akıllı telefonlara ne zaman ulaşacağı bilinmiyor. Fakat Samsung’un yanı sıra Sony ve Apple da MicroLED ekranlar üzerine çalışıyor.