Anasayfa Haber Pokemon GO Büyük Zarar Verdi

Pokemon GO Büyük Zarar Verdi

Pokemon GO, trafik kazalarında 7.3 milyar dolarlık hasara sebep oldu.

Pokemon GO, 2016 yazında piyasaya çıktığında büyük ses getirmişti. Pokemon avlamak amacıyla pek çok insan sokağa dökülmüştü. Bir anda en çok oynanan oyunlar arasına yerleşen Pokemon GO, içeriğinin yetersiz olması sebebiyle kısa sürede popülerliğini kaybetmişti.

Purdue Üniversitesi ekonomistleri Mara Faccio ve John McConnell tarafından yapılan araştırmaya göre, Pokemon GO popüler olduğu ilk 148 günlük dönemde 2 ila 7.3 milyar dolarlık bir hasara sebep oldu. Indiana’daki trafik kazalarını inceleyen araştırmacılar, Pokemon GO’nun sebep olduğu kazalarda 2 kişinin de hayatını kaybettiğini keşfettiler.

Indiana eyaleti çapında gerçekleştirilen araştırmada 5.2 ila 25.5 milyon dolar arası trafik hasarı gözlemlenirken, ABD nüfusuna ölçeklendirildiğinde toplam hasar 100.000 trafik kazasında 7.3 milyar dolara kadar yükselebiliyor. Dünya çapında nasıl bir etki yarattığı ise merak konusu.

Diğer taraftan Indiana eyaleti çapında yapılan bir araştırmanın tüm ABD nüfusuna ölçeklendirilmesi ne kadar doğru bir sonuç verir, tartışılır. Yine de araştırmadan, araba kullanırken telefon ile ilgilenilmesinin ne kadar tehlikeli olabileceği sonucunu çıkarmak gerekiyor.

Bu noktada suçu sadece Pokemon GO’ya atmak biraz anlamsız kaçabilir. Direksiyon başında Whatsapp, Facebook, e-posta, kamera ve hatta harita uygulamalarıyla ilgilenirken yapılan kazaların sayısının hiç de az olmadığını düşünüyoruz.