Anasayfa Haber Tarayıcınızda Gizlice Kriptopara Kazan Zararlı Sitelere Dikkat!

Tarayıcınızda Gizlice Kriptopara Kazan Zararlı Sitelere Dikkat!

Sitelerin açtığı popup pencereler, işlemcinizi arka planda sonuna kadar kullanabiliyor.

İnternetin biraz güvenilmez sitelerine giriş yaptığınızda, her tıkladığımız butonla onlarca popup pencere açıldığını görmüşsünüzdür. Bu pencerelerde oynatılan reklamlar site sahibine para kazandırırken, şu sıralar PC’lerde daha farklı tehlikelere sebep olabiliyor.

İnternetin tehlikeli noktalarında gezinirken, örneğin torrent siteleri, gizlice açılan popup pencereler bilgisayarımızın kaynaklarını kullanarak kripto-para kazabiliyor. İşlemci gücünü çok büyük oranda kullanan bu işlem, kendini son derece başarılı bir şekilde gizleyen bir pencerede gerçekleşiyor.

Ekranın sağ alt köşesinde, görev çubuğundaki saatin arkasında açılan pencere, saydamlık desteği olmayan Windows temalarında fark edilemiyor. Saydamlık seçeneği açık olsa bile çok zor anlaşılan pencereyi kapatmak için, tarayıcınızın görev çubuğundaki ikonuna sağ tıklayıp “Tüm pencereleri kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca Görev Yöneticisi üzerinden de kapatmak mümkün.

İnternette gezinirken bilgisayarınızda ekstra bir yavaşlık gözlemliyorsanız, görev yöneticisinden tarayıcınızın kullandığı işlemci oranını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Bir anormallik gözlemlediğinizde, tarayıcınızı önerdiğimiz yöntemlerle tamamen kapatıp baştan açabilirsiniz.