Anasayfa Haber Telefon Ekranına İzinsiz Bakanları Utandıran Uygulama

Telefon Ekranına İzinsiz Bakanları Utandıran Uygulama

Toplu taşımada telefonunuza bakanlardan kurtulmanızı sağlayacak bir uygulama geliştiriliyor.

Akıllı telefonlar artık hepimizin hayatının bir parçası haline geldi. Boş kaldığımız her anı değerlendirmemize imkan sağlıyorlar. Toplu taşıma araçlarına bindiğimizde, herkesin gözünün telefonunda olduğunu görebiliyoruz. Tabii arada başkalarının telefonlarını gözetleyenler de olmuyor değil.

Telefonda özel bir konu üzerine konuşurken başkalarının ekranınıza baktığını hissetmek, son derece rahatsız edici bir tecrübe olabiliyor. Google mühendisleri de buna çözüm olabilecek NIPS 2017 adlı bir uygulama üzerine çalışıyorlar.

Yapay zekadan faydalanan uygulama, telefonun ön kamerasını kullanarak sürekli olarak izleme yapıyor. Arkanızdan biri gelip telefonun ekranına bakmaya başladığı anda, kamera görüntüsünü tam ekran olarak yansıtarak kişiyi kırmızı kutu içerisine alıyor; dolayısıyla kişi ekranda kendisini görüyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisini barındıran yazılımın tüm akıllı telefon kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. Sunulsa bile batarya performansını ne kadar etkileyeceği ise merak konusu.

Aşağıdaki videoda sistemin nasıl işlediğini görebilirsiniz.