Anasayfa Haber Tinder İçin Yapay Zeka Destekli Super Like Önerileri Yolda

Tinder İçin Yapay Zeka Destekli Super Like Önerileri Yolda

Yapay zeka teknolojileri, tanışma uygulamalarında da kendine yer buluyor.

Çok sayıda kullanıcısı bulunan tanışma uygulaması Tinder için yeni bir özellik geliştiriyor. “Super Likeable” adı verilen yeni özellik sayesinde kullanıcılara 4 tane Super Like önerisi gösterilecek.

Kullanıcılarının profillerini sırayla gezdiğimiz uygulamada, ilgilenebileceğimiz birileri çıktığında “Like” butonuna basılıyor. Eğer beğendiğimiz kişi de sizin profilinizi beğenirse eşleşme gerçekleşiyor ve iki kişi birbiriyle konuşmaya başlayabiliyor.

Eğer bir taraf beğenir, diğeri beğenmezse hiçbir şekilde iletişim kurulamıyor. Tinder, 2015’te getirdiği güncellemeyle beraber kullanıcılara karşı taraftaki kişiye bildirim gidecek şekilde beğeni yapma hakkı tanıdı. Super Like adı verilen bu özellik, günde 1 kere kullanılabiliyor.

Uygulamaya eklenecek olan Super Likeable özelliği ise Super Like gönderilmeye değer kullanıcıları listeleyecek. Her bir kullanıcı için 4 farklı profilin gösterileceği Super Likeable sistemi için Tinder, yapay zekadan faydalanacak.

Super Likeable sisteminin tam olarak ne şekilde işleyeceği hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Sistem, muhtemelen standart beğeni gönderdiğimiz kullanıcıların ortak özelliklerinden ve kendi profil bilgilerimizden faydalanacaktır. Sistemin ne derece isabetli çalışacağı ise merak konusu.

Super Likeable, şimdilik sadece New York ve Los Angeles’ta çalışıyor. Güncellemenin yakın zamanda tüm kullanıcılara yayınlanması bekleniyor.