Anasayfa Haber Yeni Nesil iPhone Şarj Devrelerini Apple Tasarlayacak

Yeni Nesil iPhone Şarj Devrelerini Apple Tasarlayacak

Yeni nesil şarj kontrol devreleri ile batarya performansının artması bekleniyor.

Apple, dış tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmak için çeşitli yollar arıyor. iPhone’un diğer markaların akıllı telefonlarına göre şarj ve güç tüketimi alanlarında geride kalması, Apple’ı bir çözüm arayışına sürüklemiş.

Halen satıştaki iPhone, Apple Watch ve iPad cihazlarında Dialog Semiconductor şirketinin güç yönetimi çipleri kullanılıyor. Bazı kaynaklara göre Apple, önümüzdeki sene üretilecek olan iPhone’ların yarısında farklı güç tüketim çiplerine yer vermeyi planlıyor.

Diğer bir kaynağa göre şirket, kendi güç yönetim çipini hazırlıyor. 2019’dan önce hazır olmayacağı tahmin edilen çiplerin hangi şirket tarafından üretileceği şimdilik belirsiz. Apple kendi mobil işlemcisinin tasarımını yapıp, TSMC şirketine ürettiriyor. Güç yönetim çiplerinde de benzer bir yol izlemesi mümkün.

Apple’ın kendi güç yönetim çipini hazırlamasının, iPhone’ların batarya performansını ciddi anlamda etkileyebileceği konuşuluyor. Boşa harcanan enerji miktarının azaltılması, hali hazırda küçük batarya ile iyi iş çıkaran iPhone’ların bir adım öne geçmesini sağlayabilir.