Anasayfa Haber Apple, Önümüzdeki Sene Ucuz iPad Modeli Duyurabilir

Apple, Önümüzdeki Sene Ucuz iPad Modeli Duyurabilir

Daha uygun fiyata satılacağı iddia edilen bu ucuz iPad’in, tabletlere olan ilgiyi canlandırması umuluyor.

Bir dönem hızla büyüyen tablet piyasası, birkaç yıl içinde sönmeye başladı. Pastanın büyük dilimi hala Apple’da olmasına rağmen, üreticiler yeni tablet modeli çıkarmaya pek yanaşmıyor. Bunun sebebinin tablet sahiplerinin cihazlarını yıllarca yenilememeyi tercih etmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Küçülmekte olan tablet piyasası, Apple’ı farklı bir ürün tasarlamaya itmiş gibi görünüyor. Genellikle pahalı ürünler çıkaran Apple, bazı tedarikçilere göre ucuz bir 9.7 inç ekranlı iPad modeli geliştiriyor. Pastanın büyük dilimi Apple’da olsa bile farklı markalar altındaki ucuz Android tabletler yaygın bir şekilde kullanılıyor. Şirket ucuz iPad hamlesiyle kullanıcıların tercihini değiştirmesine sebep olabilir.

Ucuz iPad’in fiyatının 250 dolar seviyesinde olması bekleniyor. 250 dolar elbette ki çok düşük bir meblağ değil. Fakat Apple’ın diğer ürünlerinin fiyatları düşünülünce, Apple logolu bir tableti 250 dolara alabilmek cezbedici olabilir. Güncel iPad’in giriş modeli, Amerika’da 329 dolarlık fiyat etiketine sahip.