Anasayfa Haber Elektriğe Ve Elektronik Devreye İhtiyaç Duymayan WiFi Nesneleri Geliştiriliyor

Elektriğe Ve Elektronik Devreye İhtiyaç Duymayan WiFi Nesneleri Geliştiriliyor

Washington Üniversitesi mühendisleri, 3D yazıcı ile WiFi ağına veri yollayabilen araç gereçler üretti.

Günümüzde yaygınlaşma sürecinde olan “nesnelerin interneti” konsepti, akıllara kendi bataryası, işlemcisi, WiFi veya Bluetooth modemi bulunan çeşitli nesneleri getiriyor. Günlük hayatı kolaylaştırması beklenen bu nesneler, duyulan teknik altyapı ihtiyacı sebebiyle henüz yaygınlaşmış değiller. Washington Üniversitesindeki bir çalışma ile herhangi bir elektronik devre içermeyen fakat WiFi sinyalleri gönderebilen araç gereçler geliştirildi.

3D yazıcı ile üretilen plastik nesneler, basit ölçümlerin yapılması gereken noktalarda büyük kolaylık sağlayabilir. Son derece basit bir mekanik aksam ve WiFi anteninden oluşan sistem, rüzgar veya akan su gibi kinetik enerjiyle harekete geçiyor. Hareketin her bir döngüsünde çevrede bulunan WiFi sinyallerini yansıtan antenler, bu şekilde bilgi aktarımı gerçekleştirebiliyor. Üretilen araç gereçlerde hiçbir elektronik aksam kullanılmıyor.

Aşağıdaki videoda rüzgar ölçer ve akış ölçer cihazlarının WiFi sinyaliyle bilgilendirme sağladığı görülüyor. Ayrıca bilgisayarlar için kablosuz – elektriksiz kontrol cihazları da üretilebiliyor. Bu teknolojinin geliştirilmesi ile yakın gelecekte çok ucuz ve güç kaynağı gerektirmeyen çeşitli cihazlarla tanışabiliriz.