Anasayfa Haber Steam Artık Bitcoin İle Ödeme Almayacak

Steam Artık Bitcoin İle Ödeme Almayacak

Steam, Bitcoin’in sürekli değişen değeri yüzünden artık kullanılmasına izin vermeyecek.

Bitcoin’in değeri hızla artmaya devam ederken, bu durum para birimini kullanan şirketlerin canını sıkabiliyor. Nitekim bir süredir Bitcoin ile ödeme seçeneği bulunan Steam, bu seçeneği iptal etme kararı aldı.

Steam’in bu konuyla ilgili iki gerekçesi bulunuyor. Bunlardan ilki, Bitcoin’in dakikalar içinde değişen değeri. Bir günde neredeyse %20 değer değişikliği yaşayan Bitcoin, oyunların BTC değerinin belirlenmesinde büyük zorluk çıkarıyor. BTC birkaç dakika içinde büyük miktarda değer kazanabiliyor ve kaybedebiliyor.

İkinci sebep ise dönüştürme bedelleri, BTC’nin dolara dönüştürülmesi işlemi şu sıralar üçüncü parti şirketler tarafından yapılıyor. Dönüştürme işlemleri sıraya alınıyor, sonrasında yavaş yavaş dönüştürme gerçekleştiriliyor. Anında dönüştürme yapmak isteyenler ise 20 dolar gibi bir ücret ödemek zorunda kalabiliyor.

Bugün, Bitcoin’in hızlı değer değişimi için harika bir örnek. Öncelikle BTC’nin bu haftaki gidişatına bakalım. 1 hafta önce 9.500 dolar değerinde olan BTC, an itibariyle neredeyse 15.000 dolara ulaşmış.

BTC’nin sadece bir gün içindeki değer artışı bile inanılmaz bir seviyede. Güne 12.500 dolar seviyesinde başlayan para birimi, 15.000 doları gördükten sonra hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Şimdi ise tekrar yükselecek gibi görünüyor.

Steam yönetimi Bitcoin’den tamamen kopmadıklarını, para birimi mantıklı bir hale geldiğinde tekrar ödeme seçenekleri arasında yer alabileceğini belirtiyor. Fakat Bitcoin’in şu anki gidişatı, bunun yakın zamanda olamayacağına işaret ediyor.