Anasayfa Haber Nvidia Titan V Resmen Duyuruldu

Nvidia Titan V Resmen Duyuruldu

Nvidia, yeni Titan V ekran kartının duyurusuyla beraber satışına da başladı.

Nvidia’nın yeni Titan V ekran kartı 12 nanometrelik Volta GPU mimarisi üzerine kurulmuş. HBM2 belleklere sahip olan kart, Nvidia’nın sitesinde 2.999 dolar fiyatla satışa çıkarılmış. Ürünün satışında müşteri başına 2 adet sınırı da konulmuş.

Nvidia CEO’su Jensen Huang tarafından duyurulan kartın, bilimsel araştırmalar ve yapay zeka uygulamaları için uygun olduğu belirtiliyor. Titan V GPU’sunun (GV102) içinde 21.1 milyar transistör bulunurken, 12 GB kapasiteli HBM2 bellekler tercih edilmiş. Titan V böylece Nvidia’nın Quadro veya Tesla serileri dışındaki ilk HBM2 bellekli ekran kartı oluyor.

5.120 CUDA çekirdeği bulunan GPU’da 320 doku ünitesi yer alıyor. Standart çekirdeklerin yanı sıra Titan V GPU’su içinde Nvidia’nın Tensor Core adı verdiği derin öğrenme performansını artıran çekirdeklerden de 640 adet bulunuyor. Kartın yapay zeka algoritmalarını işlerken 110 TFLOP performans sergileyebildiği belirtiliyor.

1.200 MHz hızında çalışan GV102’nin boost hızı ise 1.455 MHz. Güç verimliliği konusunda iyi bir iş çıkaran Nvidia, kartta 6+8 pinlik güç girişlerini yeterli görmüş. Kart yüksek donanımına rağmen 250 Watt güce ihtiyaç duyuyor.

Ürünün 12 GB kapasiteli HBM2 RAM’leri, 1.7 Gbps veri hızına ve 3.072 bit veri yoluna sahip. Bu hızlar, karta 652.8 GB/s’lik bir bant genişliği sağlıyor.

Titan V, diğer Titan serisi kartlar gibi hem profesyonel, hem de standart kullanıma uygun tasarlanmış. Standart ekran kartlarında bulunmayan özel FP64 ve Tensor çekirdekleri, 12 GB HBM2 RAM ve NVLINK 2.0 desteği, Titan V’yi profesyonel kullanıma da uygun hale getiriyor. Kartın soğutucusunun ise farklı renkte bir standart GTX 1080 soğutucusu olduğunu görüyoruz.