Anasayfa Video Cerberus V2 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Cerberus V2 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

ASUS Cerberus V2 oyuncu kulaklığı incelemesinde iki mikrofonlu yeni nesil setin tasarım, donanım özelliklerine, farklı kullanım alanlarına ve mikrofon performansına yakından bakıyoruz…

53 mm neodimyum mıknatıslı sürücüler ile PC, konsol ve hatta mobil cihazlar ile kullanım için tasarlanmış, esnek bir oyuncu kulaklığı.

350 TL fiyat aralığında rekabetçi bir kulaklık seti olan Cerberus V2, bu seviyede pek çok kulaklığın aksine 40 mm değil 53 mm sürücüler kullanıyor. Türkiye’de sesi beğenilecek bir kulaklık seti zira bassları son derece güçlü. Oyun için tasarlanmış Stereo bir kulaklık ancak müzik performansından da son derece memnun kaldık. Özellikle güçlü ses isteyen kullanıcılar sevecektir.

Teknik özellikler:

  • Empedans: 32 ohm
  • Frekans tepkisi 20-200.00 Hz
  • Uzun mikrofon: Uni-directional, 50-10.000 Hz, 40dB artı eksi 3 dB hasssasiyete sahip.
  • Kablodaki mikrofon: Omni-directional, 50-10.000 Hz frekans tepkisi, -45 dB artı eksi 3 dB hassasiyet değerinde.

İki Mikrofon

Başta da belirttiğimiz üzere Cerberus V2 son derece esnek bir set. PC, konsol ve hatta telefon ile her yerde kullanmak mümkün. Mikrofonu çıkarttığınızda da kablo üzerindeki mikrofondan görüşme yapabilmek buradaki en önemli farklardan birisi. Kablo üzerindeki kulaklık oyun içi konuşmalar ya da telefon görüşmeleri için gayet yeterli. Daha yüksek kalitede kayıt için de çıkartılabilen mikrofonu takıp ağzınıza yakın konumlandırmanız yeterli.

Kulaklığın kutusundan çıkan ek uzatma kablosu ikili bağlantı sunuyor. Kendi bağlantısı da doğrudan ek kablo olmadan telefon ya da dizüstüne bağlantı imkanı sağlıyor. Basit, temiz, mantıklı ve tek çalıştır bir sistem. PC, Mac, konsol ve mobil zaten ASUS tarafından da vurgulanmış. Bu sayede aynı kulaklığı her yerde kullanmak isteyenler için tek alımla bütün ihtiyaçları karşılama imkanı sunuyor.

3 Farklı renk seçeneği ile satılıyor. Mavi, kırmızı ve yeşil. Tasarım açısından baktığımızda parlak siyah paslanmaz çelik tepe bandı, şık dış kaplamalar ve en önemlisi kafa ve kulağa temas eden yumuşak yastıklar dikkat çekiyor. Kulaklık fiyatına göre son derece kaliteli materyallerden imal edilmiş. Bu da görünümde kendisini belli ediyor. Özetle tepe çelik, kalan kısımlar sentetik deri ve plastik ve final görünüm gayet güzel.

Kulaklık hem yandan sarıyor, hem de tepeden süspansiyon askı ile ek bir ayar olmadan kafaya oturuyor. Son derece geniş ve rahat yapıda, büyük kulaklıklar. Ancak gereksiz ek çıkıntılar, parçalar, tasarım öğeleri yok. Renk seçenekleri ve malzeme doku çeşitliliği zaten tasarımın ana öğeleri. Bunların üzerine LED ışıklandırma gibi ek özellikler konulmamış. Bize Orion’u hatırlattı.

Kablosuna baktığımızda bunun 1.2 metre uzunlukta, uzun ömrülü örgü kaplamalı olduğunu görüyoruz.

Tam boy bir kulaklık olan Cerberus V2’nin geniş kulak yastıkları var. Bu yastıklar uzun süre kullanımda son derece rahat. Ölçüleri 224.84 mmx 198.4 mm x10.33 mm ve ağırlığı 344 gram.

Ergonomi

Kulaklıklar aynı zamanda çok iyi sardıkları için çervre sesleri engelllemede de başarılılar. Kulaklık pasif yalıtım kullanıyor. Kulakları kaplamanın yanında alttan da pek boşluk bırakmayacak şekilde orta sıkılıkta sarıyorlar. Bu kulak altı boşluk kısmının nasıl kapatıldığı tasarıma yakından baktığımızda görebiliyoruz.

Çoğu kulaklığı biraz ufak ve sıkı buluyorsanız Cerberus V2 genişlik ve sarma sıkılığı açısından son derece iyi bir denge tutturduğu için memnun kalabilirsiniz. Test eden editör olarak örnek vermek gerekirse çoğu şapka bana ufak kalıyor ama bu kulaklık son derece rahat oturdu. Ayrıca yürürken de kullandım ve kulağımdan yürüme sallantısıyla birlikte kaymadı. Yani cidden yolda kullanılabiliyor. Ancak katlanıp çantaya rahat sığdırılamıyor. Bir de tepe çelik bandı bir yere çarparsanız kulaklarınız çınlıyor. Bu iki noktada uyaralım.

Ayrıca bu pasif yalıtımlı kulaklıklar, sesi dışarıya taşırmama konusunda o kadar iyi değiller, yüksek sesle müzik dinlerken yanınızdaki kişi sesi duyabiliyor.

Sonuç Değerlendirme

PC başında oyun oynarken kısa bir süre sonra kulaklıkların varlığını unutup kendimizi oyuna kaptırıyoruz. Oyunlarda sesler, yönler çok iyi. Stereo setlerin ses lezzetini sevenler için sürücülerin farkı kendisini gösteriyor.

Mikrofonlara gelince, oyun içi iletişim, cep telefonundan görüşme gibi ihtiyaçları rahatlıkla karşılıyor. Ses kayıt performansı kullandığınız anakartın ses yongasına, sürücülere göre değişecektir. ASUS’un kendi anakartında, daha önce topladığımız AMD Ryzen 5 1500X PC üzerinde test ettik ancak ayarları varsayılanda bırakarak ek kazanım eklemedik. Siz ayarlarla oynayarak iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Cep telefonu kaydında her iki mikrofonda fazla dip ses olmadan daha temiz bir kayıt elde ettik. Stüdyo mikrofonu değil ama bu fiyat aralığındaki kulaklıklar için iki mikrofon da iletişim için iyi.

ASUS oyuncu ekipmanları serisini Cerberus geliştirmeye devam ediyor. Cerberus V2 kulaklığın yanında Cerberus Mech RGB klavye, Cerberus fare ve hatta Cerberus mouse pad serisini tamamlayarak uyumlu tasarlanmış bir set oluşturabilirsiniz.

Artılar: Ses gücü ve kalitesi, çift mikrofon, kullanım alanı esnekliği, kalite ve tasarım.
Eksiler: Kulaklık çantaya sığmak üzere katlanamıyor.

Sonuç itibariyle Cerberus V2 fiyat performans açısından çok iyi bir kulaklık ve çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Daha önceki Strix serilerine göre daha az şatafatlı, daha temiz tasarımlı bir kulaklık olmuş. Güçlü ses, esnek bir kullanım ve sağlam bir yapı isteyen bütün oyunculara gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz.