Anasayfa Haber 2018 iPhone Modellerinde Batarya Kapasitesi Artırılacak

2018 iPhone Modellerinde Batarya Kapasitesi Artırılacak

Apple, iPhone X modelinin L biçimindeki çift bataryasını tek parça haline getirmeyi planlıyor.

Apple, iPhone X’un iç tasarımında batarya için kalan L biçimindeki alanı, 2 ayrı bataryayı birbirine tutturarak doldurmuştu. Bataryaların birbirinden ayrı olması da Apple’ın bu hacimden tam olarak faydalanamaması anlamına geliyordu.

Şirket, gelecek sene çıkaracağı düşünülen 3 yeni iPhone modeli için L şeklinde özel bir batarya üzerine çalışıyor. LG Chem ile sürdürüldüğü tahmin edilen çalışmaların tamamlanması halinde, 2 ayrı batarya yerine tek batarya kullanımının yaklaşık %10’luk bir kapasite artışına sebep olacağı tahmin ediliyor. iPhone X modelindeki çiftli batarya 2.716 mAh gücünde. Eğer LG Chem ile L şeklindeki tek batarya geliştirilebilirse, kapasitesinin 3.000 mAh seviyesine olacağı tahmin ediliyor.

Gelecek sene piyasaya çıkacağı düşünülen tüm iPhone modellerinde TrueDepth kameraya yer verilmesi beklenirken, bu kameranın yüksek güç tüketimine sahip olduğu da söyleniyor. Apple böyle bir hamleyle batarya performansına katkıda bulunabilir. Tabii bunun için LG Chem’in L bataryayı vaktinde yetiştirebilmesi gerekiyor. Yetiştiremezse %10’luk batarya artışı, 2019 model iPhone’lara kalabilir.