Anasayfa Haber Bülten GIGABYTE, Yeni X399 Designare Ex Anakartını Duyurdu

GIGABYTE, Yeni X399 Designare Ex Anakartını Duyurdu

Yeni X399 Designare EX, Smart Fan 5, RGB Fusion gibi özellikler ve AMD Ryzen Threadripper işlemcisi desteğine sahip.

AMD Ryzen Threadripper’in gücünü desteklemek için tamamen optimize edilmiş olan X399 DESIGNARE EX anakart, yüksek performans özelliklerine sahiptir. 16 çekirdekli, 32 thread AMD Ryzen Threadripper işlemcisine güç sağlamak için 8-pinli ve 4-pinli altın kaplamalı katı güç bağlantılarını birleştiren bir tasarım kullanılmaktadır. Anakartın 3. nesil PowIRstage özellikli sunucu sınıfı dijital VRM tasarımı, anakartın içindeki güç akışını etkin bir şekilde düzenlemesine olanak tanır.

X399 DESIGNARE EX, 48 PCIe Jen. 3 şeritlerle birlikte geliyor ve çoklu grafik yapılandırmalarının kullanılmasına olanak tanıyan 4 Yollu AMD CrossFire ve 4 Yollu NVIDIA SLI destekliyor. Anakart NVIDIA Quadro  ve AMD Radeon Pro GPU’lar gibi tasarım odaklı grafik kartlarını tam olarak destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

X399 DESIGNARE EX, yüksek depolama performansı için 32 Gb/s’ye kadar aktarım hızlarına sahip üçlü NVMe PCIe x4 M.2 konektörler sunuyor. Bu depolama aygıtları termal kısıma etkilerini en aza indirgeyen M.2 Termal Koruma tarafından korunuyor. Bu da depolama aygıtlarını 20° C’ ye kadar soğuk tutma yeteneğine sahip. Anakart, 7 NVMe SSD’ye kadar NVMe RAID destekliyor.

Smart Fan 5 teknolojisi, böyle bir anakart için güçlü soğutma çözümü sunuyor. Kullanıcıların anakartın kritik alanlarındaki sıcaklıkları izlemelerine ve PC’lerinin güvenli sıcaklık aralıklarında çalışmasını sağlamak için sıcaklık sınırlamalarını ayarlamasına olanak tanır. Kullanıcılar fan verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve istenmeyen fan gürültüsünü en aza indirmek için fan hızı ayarlarını özelleştirebilir.

Yerleşik LED’ lerin yanı sıra 5V veya 12V harici dijital aydınlatma şeritlerini destekleyen anakart, kullanıcıya aydınlatma efektleri ile anakart veya PC kasasını aydınlatma olanağı sunuyor. Tasarımcılar ve meraklılar kendi sanatsal tarzlarını ifade etmelerine olanak tanıyan ışıklandırma kalıpları oluşturmak için anakartın RGB Fusion Teknolojisini kullanabilirler.

Anakart, çift Intel GbE LAN bağlantı noktası, cFosSpeed ile Intel Çift Bantlı Kablosuz 802.11ac bağlantısı, Dörtlü Kanal DDR4 desteği, ön USB 3.1 bağlantı başlığı, USB DAC-UP 2, Q-Flash Plus ve çok daha fazla üstün özellikle birlikte geliyor. X399 DESIGNARE EX anakartı, içerik oluşturucuların yüksek kalitede içerik üretmek için istedikleri her şeye sahiptir.

Yeni X399 Designare Ex hakkında daha fazla bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.