Anasayfa Haber Tesla Kendi Yapay Zeka İşlemcisini Geliştiriyor

Tesla Kendi Yapay Zeka İşlemcisini Geliştiriyor

Elon Musk, Tesla’nın yapay zeka donanımı geliştirdiğini duyurdu.

Yapay zeka donanımlarının ve bu konuya özel işlemcilerin pek çok şirket tarafından geliştirildiğini görüyoruz. Nvidia da duyurusunu henüz yaptığı Titan V ekran kartında yapay zeka çekirdeklerine yer verdiğini bildirmişti. Yapay zeka donanımı alanındaki bu yarışa Tesla da katılıyor.

Elon Musk, Tesla’nın yapay zeka konusunda hem donanım, hem de yazılım geliştirdiğini açıkladı. Şirketin özel bir yapay zeka çipi geliştirdiğini duyuran Musk, bu donanımların sürücüsüz araçları daha güvenli hale getireceğini söyledi.

Tesla’nın yapay zeka donanımı geliştirdiği söylentileri Eylül ayında başlamıştı. 50 kişilik bir ekip kurulduğu söylentileriyle beraber Jim Keller Tesla’ya katıldı. Keller daha önce AMD ve Apple’da çalışmıştı. Tesla’da ise Otopilot Donanım Mühendisliği Başkan Yardımcısı görevini üstlenmiş.

Tesla araçlarda şimdilik Nvidia çözümleri kullanılıyor. Şirketin kendisi için özel üreteceği çiplerin, daha yüksek performansla beraber daha fazla güvenliği getireceği tahmin ediliyor. Musk, 2 yıl içinde otonom araçlarda 5. seviyeye ulaşmak istediğini vurguladı. 5. seviye, aracın sürücüden tamamen bağımsız hareket edebilecek beceriye kavuşması olarak tanımlanıyor.