Anasayfa Haber Adobe Lightroom’a Yapay Zeka Desteği Güncellemesi Geldi

Adobe Lightroom’a Yapay Zeka Desteği Güncellemesi Geldi

Fotoğraf düzenleme yazılımı, otomatik düzeltme seçeneğinde yapay zekadan faydalanacak.

Fotoğraf düzenleme yazılımlarının pek çoğunda renk düzeltme ayarları mevcut. Bir fotoğrafın renklerini düzgün hale getirmek kolay bir iş olmadığı için, bu yazılımların pek çoğunda otomatik düzeltme seçeneği de bulunuyor. Fakat bu seçenek genellikle iyi sonuçlar vermiyor. Adobe, Photoshop ile başlattığı yapay zeka entegrasyonunu Lightroom’a da taşıyarak daha iyi bir otomatik düzeltme seçeneği sunmayı hedefliyor.

Adobe’un yapay zeka programı Sensei, son güncellemeyle beraber Lightroom’da da yer alacak. Otomatik renk düzeltme seçeneği kullanıldığında, fotoğrafı profesyonel fotoğrafçılar tarafından düzenlenmiş binlerce fotoğraf ile karşılaştıran yapay zeka, bu sayede daha isabetli karar alabiliyor.

Otomatik düzeltme seçeneği elbette ki fotoğrafları “mükemmel” bir hale getirmiyor. Yine de kullanıcının, fotoğrafı düzenlerken daha az iş yapmasına olanak sağlıyor. Sensei desteği yeni kullanıcıların da işini kolaylaştıracaktır.

Güncelleme hem Creative Cloud, hem de Classic sürümleri için yayınlandı. iOS ve Android kullanıcılarının güncellemelerle beraber filigran ekleme ve gelişmiş HDR gibi yeni özelliklere de kavuşacağı belirtiliyor.