Anasayfa Haber Google Haritalar’a Durak Uyarısı Özelliği Ekleniyor

Google Haritalar’a Durak Uyarısı Özelliği Ekleniyor

Yeni güncelleme, en çok otobüste uyuyakalıp durağı kaçıranların işine yarayacak.

Otobüslerle seyahat, zaman zaman zorlayıcı olabiliyor. Özellikle bilmediğimiz bir yere giderken, bir elimizde Google Haritalar açık akıllı telefonumuz, bir elimizde otobüsün “inecek” butonu, inmeye hazır bir şekilde beklemek durumunda kalabiliyoruz.

Sırf durağa yaklaşıp yaklaşmadığımızı anlayabilmek için ekranda açık bıraktığımız Google Maps ise telefonun şarjını hızla tüketebiliyor. Google, Haritalar uygulamasına getireceği güncelleme ile bu problemi ortadan kaldırmayı planlıyor.

Gelecek güncelleme ile Haritalar uygulamasında belirlenen durağa yaklaşıp yaklaşılmadığı, gerçek zamanlı güncellenen bir bildirim aracılığıyla kullanıcıya aktarılacak. İşaretlenen durağa yaklaşıldığında kullanıcıya bilgi verilecek. Titreşimli bildirimin de destekleneceği tahmin edilen yeni özellik, toplu taşıma araçlarında uykuya dalan kullanıcılar için de büyük fayda sağlayacak.

Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat güncellemeyi, öncelikli olarak Android sürümü alacaktır.