Anasayfa Haber Heroes Of The Storm İçin Dev Güncelleme Yayınlandı

Heroes Of The Storm İçin Dev Güncelleme Yayınlandı

Blizzcon’da duyurulan yeniliklerin neredeyse tamamı bu güncellemeyle oyuna eklendi.

Blizzard’ın Heroes of the Storm için Blizzcon’da vadettiği pek çok yenilik, yavaş yavaş oyundaki yerini alıyor. Geçtiğimiz haftalarda Alexstrasza’nın oyuna eklenmesinin ardından uzun bir test sürecine giren Heroes of the Storm, Hanzo’nun da yer aldığı büyük güncellemeye nihayet kavuştu.

Overwatch’tan yeni transfer: Hanzo

Güncellemenin ana içeriği Hanzo adlı kahramanın oyuna eklenmesi olsa da, beraberinde tek güncellemeden beklenmeyecek kadar çok yenilik getiriyor. Menzilli bir DPS kahramanı olan Hanzo, Overwatch’takine benzer bir oynanış tarzıyla Nexus’teki yerini aldı. PTR (test sunucusu) sürecinde biraz güçsüz kaldığı gözlemlenen Hanzo, ana sunucuya hasarı artırılarak eklendi.

Güncellemeyle beraber sezon sona erdi ve 2018’in ilk sezonu başlamış oldu. Hero League ve Team League oyuncularına, derecelerine göre binek hayvanları ve altın hediye edildi. Noel kutlamaları amacıyla Valla, Kharazim, Malthael ve Malfurion’a yeni Winter Veil kostümleri getirilirken, hali hazırda Winter Veil kostümü olan kahramanlara da yeni renk seçenekleri eklendi. 4 kademeli Winter Veil görevi, oyunculara sprey, sancak, portre ve binek hayvan hediye edecek.

Herkesin MMR’ı kendine

12 Aralık güncellemesinin en can alıcı noktası, performans bazlı MMR sistemini getirmesi. Böylece oyuncuların MMR’ları, maçı kazanıp kaybetmelerinden bağımsız olarak düzenlenecek. Yeni sistemin en büyük getirisi ise Hero League’de takımınıza gelen toksik oyuncuların verdiği zararın azalması olacak. Oyuncu iyi ve düzgün oynadığı sürece, MMR’ının düşüp düşmemesi gibi bir derdi olmayacak.

Lane’lerdeki ve mercenary’lerdeki değişiklikler, oyunun oynanış biçimini büyük oranda değiştirecek. Düzenli olarak çıkan minyon dalgalarında büyücüden düşen Regeneration Globe’lar, 3 saniye içinde alınmazsa rakip tarafından da kullanılabilecek. Bu durum, rakibi minyonlardan uzak tutabilen kahramanlar (Artanis, Sonya gibi) için çok büyük avantaj sağlayacak. Minyon dalgası başına 2 Regeneration Globe alıp rakibin almasını engellemek, çok kısa sürede o Lane’in domine edilmesi anlamına gelebilir.

Mermisi bitmeyen kuleler, Specialist’leri etkileyebilir

Lane’lerdeki bir diğer değişiklik ise kulelerde. Blizzard, bu güncellemeyle beraber kulelerin mermisini sınırsız hale getirdi. Yani kuleler, yok edilene kadar vurmaya devam edecek. Tabii Sylvanas ve Arthas gibi kahramanlar, geçici süreyle kulelerin işleyişini durdurmaya devam edecekler.

Mercenary kampları da güçlendirilerek ve yeni yetenekler eklenerek Lane’e daha büyük katkıda bulunması sağlandı. Böylece mermileri sınırsız hale getirilen kulelere karşı daha zayıf olması ihtimalinin önüne geçildi. Ayrıca kamplarla savaş esnasında da daha dikkatli olmak gerekiyor. Zira kamplardaki yaratıkların yeteneklerinde de değişiklikler mevcut.

Stealth, göz testi olmaktan çıkıyor

Görünmezlik sisteminin durumundan rahatsız olan Blizzard, Zeratul, Valeera, Nova ve Samuro kahramanlarında büyük değişiklikler gerçekleştirdi. Görünmez kahramanların önceden bir nevi göz ve monitör testi olduğunu belirten Blizzard yetkilileri, bu kahramanları daha görünür hale getirdi. Yeteneklerinde yapılan büyük değişikliklerle beraber, “yarı görünmez” hale getirilen kahramanlar dengelendi.

Yeni binekler, spreyler, emojiler, kahraman dengelemeleri gibi “standart güncelleme içerikleri” yer alırken, oyunculara kamera uzaklığını bir kademe daha yukarı çekme seçeneği de bu güncellemeyle oyunculara sunuldu. Böylece Lane ve savaşları daha uzaktan izlemek mümkün olacak.

Güncelleme oynanışı nasıl etkiler?

Güncellemenin genel oynanış sistemine nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu. Özellikle Lane ittirmeye yönelik Specialist rolündeki kahramanların kulelerdeki mermi değişikliğinden nasıl etkileneceği soru işareti. Kulelerin güçlenmesiyle Fort ve Keep’lerin yıkılması zorlaşacağı için Lane ittirme konusu, önemini biraz yitirebilir.

Diğer taraftan bu zorluk, minyon dalgası temizlemede usta Specialist kahramanlarını ön plana da çıkarabilir. Ayrıca Lane’de karşısında çok güçlü bir kahraman bulunan oyuncuların, kule arkasında güvenli bir şekilde bekleyip, bitmeyen kule mermilerinden destek alması ise mümkün hale geliyor.

Bu kadar fazla değişikliğin bulunduğu bir güncelleme için tahmin yürütmek zor. Önümüzdeki günlerde, oynanışın ne şekilde değiştiğini hep beraber anlayacağız.