Anasayfa Haber Bülten Baidu Veri Merkezlerini AMD EPYC İşlemcilerle Güçlendiriyor

Baidu Veri Merkezlerini AMD EPYC İşlemcilerle Güçlendiriyor

Çinli teknoloji devi Baidu, yapay zeka, big data ve bulut bilişim için AMD EPYC işlemcilerin performansından yararlanıyor.

Çince arama motoru ve yapay zeka (AI) lideri Baidu, AMD ile güçlendirilen AI, Big Data ve Bulut Bilişim (ABC) hizmetlerini duyurdu. Tek soketli platformda AMD EPYC işlemcilerin bilgi işlem performansı ve gelişmiş özellik setinden yararlanan Baidu, müşterilerine dev depolama ve işlem hizmetlerini verimli şekilde optimize ederek sunma imkânı sağlıyor.

Baidu, 2018’in ilk çeyreğinden başlayarak küresel çapta veri merkezlerinde AMD EPYC işlemcilerin kullanımını genişletmeyi planlıyor. 128 hatlık PCIe bağlantısı desteği ile AMD EPYC işlemci, rakip çözümlere göre 2.6 kat I/O yoğunluğu sağlıyor. Böylece Baidu’nun yüksek performans x86 sistemlerde çok yüksek bir ölçekleme ve verimlilik seviyesine ulaşmasını mümkün kılıyor.

EPYC işlemci çekirdeklerinin performansı ile tek soket kurulumundaki işlem ve I/O yoğunluğunun kombinasyonu, Baidu’nun yeni nesil bulut hizmetleri için de ideal platformu sunuyor.