Anasayfa Haber Samsung Notebook 9 Serisini Yeniledi

Samsung Notebook 9 Serisini Yeniledi

Samsung, Ultrabook serisini yenilemek için CES 2018’i beklemedi.

Samsung, Ultrabook bilgisayar serisi Notebook 9’u güncel donanımlara sahip 3 yeni modelle güncelledi. Güncellemeyle beraber Intel’in 8. nesil işlemcilerine de geçiş yapıldı.

Bu 3 yeni Ultrabook arasında en dikkat çekici model ise Notebook 9 Pen. 2’si 1 arada bir model olan Notebook 9 Pen, kasasında Metal12 adı verilen bir magnezyum alüminyum alaşımı kullanıyor. 13.3 inç ekranıyla Full HD çözünürlük sağlayan Pen, 16 GB RAM, 512 GB NVMe PCIe SSD ve Intel HD Graphics GPU’sunu kullanıyor. Cihazda Samsung’un S Pen stylus kalemi de yer alıyor. 0.7 mm ucuyla 4.096 seviye baskı algılayabilen stylus, çizim ve el yazısı işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak.

Diğer iki Notebook 9 bilgisayarda ise S Pen bulunmuyor. 13.3 ve 15 inç boyutlarında olan modeller, Full HD çözünürlük, Core i7 işlemci, 16 GB DDR4 RAM ve 1 TB NVMe PCIe SSD özellikleriyle geliyor. 15 inçlik model, istendiği takdirde GeForce MX150 ekran kartıyla güçlendirilebiliyor. 75 Wh bataryaya sahip olan cihazlar, Windows Hello destekli kameralarla donatıldı.

Kore’de satışa çıkarılan yeni modellerin, diğer bölgelerdeki satışına Ocak ayında başlanması bekleniyor. Türkiye için özel bir tarih bulunmuyor.