Anasayfa Haber Heroes Of The Storm’un Dereceli Sistemi Tepki Topladı

Heroes Of The Storm’un Dereceli Sistemi Tepki Topladı

Yeni sezon, dereceli oyunlarda sıkıntıyı beraberinde getirdi.

League of Legends ve DOTA gibi iki devin karşısındaki farklı yaklaşımıyla dikkat çeken Heroes of the Storm, Hanzo’nun da yer aldığı devasa güncellemesine geçtiğimiz hafta kavuştu. Güncellemeyle beraber gelen yeniliklerin pek çoğu oyuncular tarafından benimsenirken, performans bazlı MMR sistemi dereceli oyunlarda büyük sıkıntılara yol açtı.

Yeni MMR ve puanlama sistemini hayata geçmesiyle beraber yeni sezona başlayan oyuncular, 10 maçlık yerleştirme serisinin ardından çok alakasız liglere yerleştirildiğini gördü. HotS oynadığı süre boyunca Diamond – Master seviyesinde oynayan bazı oyuncular yerleştirme maçları boyunca Silver – Gold oyuncularıyla aynı takımda olmak durumunda kalırken, seri sonucunda Platinum ligine yerleştirildi. Yine hayatı boyunca Gold liginin üstüne çıkamayan bazı oyuncular da Master ligine yerleşti.

Blizzard, yerleştirilme işlemleri yapılırken MMR değerinin yanlış alındığını söyleyerek bütün dereceli oyunları sıfırladı. Sonrasında tekrar 10 maçlık yerleştirme serisine giren oyuncular, benzer sonuçlarla karşılaştı. Blizzard bunun üzerine bir kere daha dereceli oyunları sıfırladı. Sorunun hala çözülmediğinin anlaşılmasının ardından şirket, oyunculardan özür dileyerek konuyla ilgilendiklerini açıkladı.

HotS ekibi, şu sıralar dereceli oyunların yerleştirme sistemiyle ilgileniyor. Oyuncular ise defalarca yerleştirme serisi oynamak zorunda kaldıkları ve kendi yeteneklerinden çok farklı oyuncularla eşleştikleri için bir hayli kızgın. Blizzard’ın bu durumu ne kadar sürede düzeltebileceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat yerleştirme serisi esnasında oyuncular alakasız liglerden takım arkadaşlarıyla oynandığı için, yalnızca kod ve matematik hesabı düzeltmeleriyle çözülmeyecek gibi görünüyor. Büyük ihtimalle dereceli oyunlar bir kez daha sıfırlanacak ve oyuncular yeniden yerleştirme maçları oynamak zorunda kalacak.

Şu sıralar hangi oyuncunun hangi lige ait olduğunu anlamak pek mümkün değil. Oyuncuların son sezonda yerleştikleri liglerin neredeyse tamamı yanlış. Takım arkadaşınız Master görünüyorken aslında bir Gold oyuncusu olabilir. Bu yüzden dereceli maçlardan bir süre uzak durmakta fayda var.