Anasayfa Haber Huawei, P11 Modelinin Arkasına 3 Kamera Yerleştirebilir

Huawei, P11 Modelinin Arkasına 3 Kamera Yerleştirebilir

Huawei P11’in kamera ve yapay zeka teknolojilerine odaklanacağı konuşuluyor.

Apple’ın cihazlarını pek çok alanda örnek aldığı görülen Huawei, MWC’de tanıtılması beklenen P11’de de bunu sürdürecek gibi. Apple’ın tasarımlarını seven fakat Android kullanmak isteyen kullanıcılar, P11 ile beraber iPhone X’un ön yüzeyindeki çentiğe de kavuşacaklar.

Point Cloud Depth Camera adındaki kamera sistemiyle 3D yüz tarama işlemini gerçekleştirebilen Huawei, bu teknolojisini Honor 7X ve Honor View 10 telefonlarının lansmanında göstermişti. Aşağıdaki videoda TrueDepth kamera ile bir hayli benzer bir şekilde çalıştığını görebilirsiniz.

Huawei, sistem ile beraber yüz tanıma destekli ödeme sisteminin yapılabileceğini duyurdu. Yüz tanıma ile 400 milisaniyede telefonun kilidinin açılabildiği bildirilirken, bu sistemin Huawei P11’e entegre edileceği konuşuluyor.

P11 ile ilgili en ilginç bilgi ise arka kamerası hakkında. Arka tarafında 3 kamera bulunacağı söylenen P11’in 5x hibrit zum yapabileceği söyleniyor. Huawei biri monokrom ve diğeri renkli olmak üzere çift kamera teknolojisini bir süredir telefonlarında kullanıyor. Buna eklenecek yeni kameranın zum desteğini sağlayacağı tahmin ediliyor. Yani monokrom, normal ve zumlu olmak üzere 3 ayrı kamera kullanılabilir.

40 megapiksel fotoğraf çekimi mümkün mü?

P11’in 40 megapiksel fotoğraf çekebileceği söyleniyor. Fakat bu bilgi, kameraların toplam piksel sayısına da işaret ediyor olabilir. Eğer yeni bir teknoloji geliştirilmediyse, 3 kamerayla 40 megapiksel fotoğraf çekilebilmesi için her kameranın yine 40 megapiksel çözünürlüğünde olması gerekiyor.

Bu çözünürlükteki sensörlerin ne kadar yer kapladığını da Nokia’nın Lumia 1020 ve 808 PureView telefonlarında görmüştük. Hiçbir telefon üreticisi bu dev sensörlerden 3 tanesini telefonuna yerleştirmek istemeyecektir.

Ürünün ön kamerasının da 24 MP çözünürlüğe kavuşacağı konuşuluyor. Tüm kameraların Leica ile ortak geliştirileceği bildirilirken, telefonun 2018’in 1. çeyreğinde duyurulması bekleniyor.