Anasayfa Haber İngiltere’de 10 Mbit İnternet Yasal Hak Oluyor

İngiltere’de 10 Mbit İnternet Yasal Hak Oluyor

Yapılan kanuni düzenlemeler İngiltere’de 2020 yılında yürürlüğe girecek.

İngiltere, yüksek hızlı interneti her vatandaşına sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyor. 2020 yılında yürürlüğe girecek kanuni düzenlemelerle birlikte, internet hizmeti almak isteyen herkese en az 10 Mbps hızında internet sağlanması zorunlu hale gelecek.

İngiltere’nin internet servis sağlayıcılarından BT, geçtiğimiz yaz aylarında herkese internet sağlamak için gönüllü olduğunu hükümete iletti. Devlet öneriyi beğenmesine rağmen, bu işlemin kanunlarla belirlenmesi gerektiğine kanaat getirerek kolları sıvadı.

Yapılan düzenleme sonucunda 2020’den itibaren internet bağlantısı talep eden herkese en az 10 Mbit hızında internet sağlanacak. Bu minimum hız, ihtiyaçlarla beraber gelecekte artırılacak.

İşyerlerinin de dahil edildiği bu kanunla kırsal alanda bulunan, şehirden uzak binalara da kablo çekilmesi gerekecek. Ücretlendirme ise standart internet bağlantısıyla aynı olacak. Yani uzak olması veya internet servis sağlayıcının kablo çekmesi sebebiyle daha yüksek ücret alınamayacak.

İngiltere’de internet sağlayıcı şirketin böyle bir şeye gönüllü olması ve devlet tarafından bunun yasalarla düzenlenmesi bizler için hayli şaşırtıcı. Günün birinde Türkiye’de de böyle bir durumla karşılaşır mıyız, merak ediyoruz.