Anasayfa Haber Civilization 6, Apple iPad İçin Çıktı

Civilization 6, Apple iPad İçin Çıktı

Aspyr Media, Civilization 6’yı Apple iPad tabletlerde oynanabilir hale getirdi.

8 Şubat’ta yeni ek pakete kavuşacak olan Civilization 6, iOS’un uygulama mağazası App Store’da da yerini aldı. Oyun, sadece iPad kullanıcıları tarafından oynanabilecek.

Oyunu iPad’e port eden Aspyr Media, grafik kalitesini biraz düşürmüş. Zaten hali hazırda güncel bilgisayarları bile zorlayan Civilization 6’nın, olduğu gibi iPad’e aktarılmasını bekleyemeyiz.

Civilization 6 yalnızca iPad Air 2, iPad 2017 veya herhangi bir iPad Pro’da çalıştırılabiliyor. Ayrıca iOS 11 işletim sisteminin yüklü olması da şart. PC için güncel olan bir oyunun, sadece yüksek donanımlı iPad’lerle sınırlandırılmış olmasına şaşırmamalı.

Civilization 6’nın iPad fiyatı, App Store’da 60 dolar olarak belirlenmiş. 4 Ocak 2018’e kadar çıkışının şerefine 30 dolardan satılacak olan oyun, PC sürümü ile aynı fiyat etiketine sahip olacak. Her ne kadar PC oyunlarına yüksek fiyatlar ödemek çok anormal bir durum olmasa da mobil kullanıcıların bir oyuna 60 dolar vermesi ihtimali bir hayli düşük. Oyunun ilk 60 turn’ü ücretsiz olarak oynanabiliyor. Kullanıcı oyuna devam etmek isterse, tam sürümü alması gerekiyor.

Oyundaki turn geçişlerinin (yapay zekanın turn’lerinin oynandığı sürecin) ne kadar süreceği ise merak konusu. Bilgisayarlarda bile uzun bir süre alan bu geçişler, iPad’lerin işlemcilerinde can sıkıcı hale gelebilir. Ayrıca tek şarj ile bir oyunun bitirilip bitirilemeyeceği de merak konusu.