Anasayfa Haber Dikey YouTube Videoları iOS’ta Tam Ekran İzlenebilecek

Dikey YouTube Videoları iOS’ta Tam Ekran İzlenebilecek

Bundan böyle dikey YouTube videoları, iOS cihazların ekranına oturacak.

Akıllı telefonlarla çekilen videoların en büyük problemi, videoların büyük oranda dik çekiliyor olması. Bu şekilde çekilen videolar hiçbir monitöre veya televizyona oturmazken, online servislerde de ekranın büyük bir kısmının siyahlarla kaplanmasıyla sonuçlanıyor.

İnsanların akıllı telefonlarla dikine video çekmekten vazgeçmeyeceğini fark eden Google, YouTube uygulamasına geçtiğimiz yıllarda telefonlarda dik tam ekran video izleme seçeneği getirmişti. Yeni nesil akıllı telefonların farklı ekran oranları ise kenarlardaki siyah çizgilerin geri dönmesine sebep olmuştu. Google, iOS cihazlara getirdiği yeni güncelleme ile dikey çekilen videoların telefonun ekranına tam oturmasını sağlıyor.

Yalnız YouTube’daki dikey videolar konusunda bir hatırlatma yapmak gerekiyor. Bazı dikey video olarak görüntülenen videolar, aslında kenarları siyahlarla kaplanmış yatay video olarak hazırlanmış. Bu videolar aslında yatay video olduğu için görüntülenmesinde sorun yaşamak mümkün. Fakat gerçek anlamda dikey çekilmiş olan videolar, YouTube uygulamasında düzgün bir şekilde izlenebilecek.