Anasayfa Haber Elon Musk Uzaya Otomobil Gönderiyor

Elon Musk Uzaya Otomobil Gönderiyor

Önce şaka sanılan olay, SpaceX tarafından da doğrulandı.

Elon Musk için her kafadan bir ses çıksa da, sıra dışı bir karakter olduğu su götürmez bir gerçek. Nitekim yaptığı bir açıklamayla yine kendini haberlere sokmayı başardı. Bir toplantı esnasında açıklama yapan Musk, bir Tesla Roadster otomobili Mars yörüngesine göndereceğini söylemişti.

İlk başta herkes tarafından bir espri olarak algılansa da, SpaceX yönetimi bunun gerçek olduğunu açıklayınca işin rengi değişti. Peki ama Musk neden bir Tesla otomobili uzaya fırlatmak istiyor? Aslında bunun sebebi çok basit, ama bir o kadar da mantıklı.

SpaceX yakında Mars ve diğer uzak gezegenlere gidebilecek kapasitedeki ilk büyük roketi olan Falcon Heavy için uçuş denemesi yapacak. Normalde bu tür denemelerde roketin kargo bölümüne beton blokları gibi kıymetsiz ağırlıklar yerleştirilir.

Ancak Musk Mars yörüngesine bir beton bloğu göndermeyi sıkıcı bulmuş. Onun yerine kargo kısmına şirketin ilk nesil elektrikli aracı olan Tesla Roadster yerleştirilecek. Mars halk arasında “Kızıl Gezegen” olarak bilindiği için de kırmızı renkli bir otomobil seçilmiş.

Uçuş başarılı olursa, kırmızı Tesla Roadster doğrudan Mars yörüngesine ulaşacak. Aracı taşıyan kargo kapsülü Mars çevresinde yaklaşık 1 milyar yıl bozulmadan kalabileceği bir yörüngeye oturtulacak. Musk bu sayede yaptığı işlerin izlerini neredeyse sonsuza kadar Güneş Sistemine yerleştirmiş olacak.