Anasayfa Haber Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Otel Kuracak

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Otel Kuracak

Rusya tarafından kurulacak lüks otelde 2 hafta kalmanın bedeli 40 milyon dolar olacak.

Dünya yörüngesinde dolaşan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda farklı ülkelerden çok sayıda astronot görev alıyor. Uzay tecrübesi yaşanabilen ulaşılması en kolay yer olması sebebiyle bu istasyon aynı zamanda pek çok kişinin hayalini süslüyor. Amerikalı bazı şirketler Uluslararası Uzay İstasyonu’na kısa turlar düzenlemek için çalışmalarını sürdürürken, Rusya burada lüks bir otel kurmayı planlıyor.

RKK Energia tarafından hali hazırda laboratuvar ve güç kaynağı amacıyla kullanılacak bir kapsül geliştiriliyordu. Otel projesine dahil edilecek turistik kapsülün de eklenmesiyle bunun maliyeti 279 milyon dolardan 446 milyon dolara yükselecek. Rus devleti 279 milyon dolarlık ilk modülün giderlerini karşılıyor.

Otel olarak kullanılması planlanan modülde 4 tane 2 metreküplük yatak odası yer alacak. Yaklaşık 23 santimlik pencereleri bulunacak olan odaların yanı sıra medikal ve hijyen alanları da yer alacak. Salon alanında ise 40 santimlik pencerelerin bulunacağı söyleniyor.

NASA’nın Boeing ve SpaceX roketlerini kullanmaya başlamasıyla Soyuz roketlerinde açılacak koltukların, otel müşterilerinin taşınması için kullanılması bekleniyor. Otelin ücretinin ise 1 veya 2 haftalık 40 milyon dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Hesaba 20 milyon dolar daha eklenerek bir kozmonot eşliğinde uzay yürüyüşüne çıkmak mümkün olacak.

Kapsülün yapımının 5 yıl süreceği tahmin ediliyor. Yani ilk müşteriler, en iyi ihtimalle 2022’de uzay otelindeki tatillerini gerçekleştirebilecekler. Bu kadar maliyetli bir uzay tatilinin ne kadar talep göreceğini hep beraber göreceğiz.