Anasayfa Haber eVscope, CES 2018’te İnovasyon Ödülü Alacak

eVscope, CES 2018’te İnovasyon Ödülü Alacak

Unistellar’ın normal teleskoptan 100 kat güçlü akıllı teleskobu, CES’te ödül sahibi olacak.

Kickstarter’da kısa bir sürede 2.2 milyon dolar destek alan eVscope adlı akıllı teleskop, başarısını CES 2018’de alacağı inovasyon ödülüyle pekiştirecek. Tüketiciye yönelik teleskoplardan 100 kat daha güçlü olduğu belirtilen eVscope, akıllı özellikleriyle ön plana çıkıyor.

25 Ekim’de Kickstarter’a giren projenin hızlı bir şekilde 2.2 milyon dolar toplamasının ardında, standart bir teleskoba getirdiği ek özellikler bulunuyor. eVscope, akıllı telefonlarla bağlantı kurarak kullanıcıya ekstra kolaylıklar sağlayabiliyor. Motorlu tripodu sayesinde teleskobu ayarlamak için, akıllı telefondan faydalanmak mümkün. Ayrıca eVscope’ta görüntü yakalanarak akıllı telefonun ekranında görüntülenebiliyor ve sosyal medyada paylaşılabiliyor.

eVscope’un Campaign modu ise bilim dünyasına büyük katkı sağlayabilir. SETI organizasyonuyla yapılan işbirliği ile gökyüzünde gerçekleşecek bir olayın çekimleri için eVscope sahipleri destek olabilecek.

Koordinatlar akıllı telefonlara gönderilen bildirimler aracılığıyla iletilirken, eVscope sahipleri olayı canlı bir şekilde izleyebilecek ve kaydedebilecek. Çekilen görüntüler, ilgili astronomi organizasyonlarına iletilerek araştırmalarda kullanılacak. Kickstarter projesi süresince satın alınan ürünlerin, 2018’in Kasım ayında sahiplerini bulacağı tahmin ediliyor.