Anasayfa Haber Nasa, Alpha Centauri Yolculuğuna Hazırlanıyor

Nasa, Alpha Centauri Yolculuğuna Hazırlanıyor

Nasa, 2069 yılında uzak bir yıldıza ilk kez araç göndermek için hazırlanıyor.

Araştırmalarını heyecanla takip ettiğimiz Nasa, planlamalarına şimdiden başladığı çok uzun vadeli bir görevini açıkladı. Nasa, 2069’da Güneş’e en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri’ye bir uzay aracı göndermeyi planlıyor.

Güneş Sisteminden 4,4 ışık yılı uzaklıkta olan Alpha Centauri, birbirinin çevresinde dönen 2 yıldızdan oluşuyor. Gönderilecek uzay aracı, yıldız sisteminde canlı bulunup bulunmadığını araştıracak. Görevin asıl amacı, Dünya’ya en yakın yaşam ihtimali bulunan gezegen olduğu anlaşılan Proxima b’de yaşam olup olmadığını incelemek.

52 yıl sonrası için planlanan fırlatma, Apollo 11’in Ay’a yolculuğunun 100. yıldönümüyle hemen hemen aynı zamana denk getirilecek. Nasa’nın planını bu kadar uzun vadeli yapması, elbette ki teknolojik kısıtlamalardan kaynaklı.

4,4 ışık yılı uzağımızdaki yıldız sistemine gitmek, ışığın 10’da 1’i hızına ulaşacak bir uzay gemisiyle bile 44 yıl gibi bir zaman alacak. 1/10 ışık hızına ulaşacak bir uzay gemisi henüz yapılamadı. Belki üzerinde çalışılan EmDrive motorunun geliştirilmesiyle bu hızlara ulaşmak mümkün olabilir.

2069’da yola çıkacak uzay gemisinin 1/10 ışık hızıyla gitmesi halinde Alpha Centauri’ye ulaşması, 2113 yılını bulacak. Ulaştıktan sonra Dünya’ya gönderebileceği sinyal de en iyi ihtimalle 4,4 yılda ulaşacak. Yani Alpha Centauri’ye yolculuğun sonuçlarını çocuklarımız bile göremeyebilir.